2 september 2020 - 06:46
Deel dit artikel:

Valkenswaard heeft weer een speelgoedwinkel: ‘In twee maanden gerealiseerd’

Je kunt er bijna niet omheen als je door winkelcentrum De Kerverij loopt in Valkenswaard: Speelgoedwinkel Rodi is open. En dat is te zien. Ballonnen sieren de gevel van het pand dat jarenlang leeg stond, maar waar nu een mooie bestemming voor is gevonden. Afgelopen zaterdag was de opening.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Evert Meijs

In de winkel zit eigenaar Robin Douze achter de kassa te wachten. Klanten en geïnteresseerden lopen af en aan. Het is een volledig nieuwe functie voor Douze, die ook een gelijknamige onderneming heeft in ballondecoratie en springkussenverhuur: RoDi Verhuur aan de Dijkstraat. In coronatijd kwam het plan van een speelgoedwinkel in een stroomversnelling.

Behoefte
Door de maatregelen kwamen de werkzaamheden voor het verhuurbedrijf bijna helemaal stil te liggen. “Dramatisch, zeker door de laatste persconferentie.” Geen feestjes en bijeenkomsten waar ballonnen of springkussens naartoe moesten.

In het begin van de coronaperiode is Douze gestart met een webshop voor speelgoed. “Zodoende is ook het idee ontstaan om een fysieke winkel te openen, aangezien die er in Valkenswaard niet meer is. Daar was behoefte aan, merkte ik”, legt de ondernemer uit.

Tussen idee en realisatie zat nog geen twee maanden. “Ik dacht: wat kan er misgaan, zeker richting Sinterklaas- en Kersttijd”, zegt Douze. Afgelopen zaterdag was de officiële opening. “Veel mensen zeggen: ‘Eindelijk weer een fysieke speelgoedwinkel in Valkenswaard’.” Gespreid over de hele dag kwamen flink wat mensen over de vloer.

Aanbod
Een klant komt binnen en koopt een paar sokken met grappige tekst erop. Hij vraagt aan Douze: “Hoe kun jij concurreren met de Action? Want die verkopen ook speelgoed.” De winkeleigenaar antwoordt: “Ik denk dat ons speelgoed een betere kwaliteit heeft. Daarnaast is hier veel meer variatie. Hier kun je fietsjes kopen bijvoorbeeld, bij de Action niet.” Het aanbod is dan ook groot. Er is voor ieder wat wils. Van knuffels tot bordspellen en racewagens tot lolly’s. “Mijn zoontje is jarig en koop voor hem sowieso die graafmachine of dat fietsje”, zegt de klant tot slot.

Combineren
Voorlopig is Douze voornamelijk te vinden in de winkel. Hij doet het nu alleen, om zoveel mogelijk de kosten te dekken. “Nu kan ik de twee bedrijven ook combineren”, vertelt hij. “Maar als het straks drukker wordt en goed loopt, dan is er misschien ruimte voor een hulpje. Mijn familie en vriendin kunnen eventueel bijspringen.”

Een bezoekje brengen aan Rodi Speelgoed? De winkel ligt aan De Kerverij en Karel Mollenstraat Zuid 16.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug