10 september 2020 - 16:24
Deel dit artikel:

‘Eindelijk weer een speelgoedwinkel, da’s lang geleden’

Vlak na de eerste opent nu aan de Eindhovenseweg een tweede speelgoedwinkel. Deze luistert naar de naam Speulgoed Valkenswaard. Donderdag is het officieel geopend. De eerste reacties van klanten zijn deze dag al zeer positief. Hoe kan het ook anders.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

De weekmarkt baadt in het zonlicht. De beiaardier doet zijn werk en de handhavers eveneens. Veel volk op de been, dus. Drommen mensen schuifelen over het trottoir van de Eindhovenseweg en verbazen zich over een nieuwe speelgoedwinkel. De deurmat bevat het nieuwe logo van de winkel, die is opgezet door Rolf Kuijpers van Outlet DHZ Valkenswaard. Als Tessa van der Steen de eerste klanten heeft geholpen, zegt ze enthousiast: “De start is goed gegaan. Het is druk geweest en er is al van alles gekocht.” Rolf Kuijpers had dit plan volgens haar al geruime tijd in zijn hoofd zitten en heeft het uiteindelijk ook doorgezet. “De bouwmarkt aan De Vest is natuurlijk heel iets anders, maar Kuijpers kon altijd veel speelgoed krijgen, maar sloeg dat altijd af.”

Druk bij de kassa
Volgens Tessa is nu een gat in de Valkenswaardse markt weer opgevuld. Intussen stappen enkele oma’s binnen die voor hun kleinkinderen iets willen kopen. Een andere bejaarde dame struikelt bijna de winkel binnen omdat ze een lastig opstapje niet ziet. Als het weer wat drukker wordt bij de kassa, komt collega Nicole Davits vanuit het magazijntje de winkel binnen. “Tessa doet hier het werk, maar ik val vandaag in”, zegt ze, eveneens gehuld in zwart t-shirt met het winkellogo.

Niet te vergelijken
“Sowieso zijn er natuurlijk maar heel weinig speelgoedwinkels”, zo begint ze. “We hebben vorige week natuurlijk een collega-speelgoedwinkel gekregen, Rodi Speelgoed. Daar hebben we trouwens de ballonnen van die buiten hangen.”

Standaardprijzen
Nicole geeft aan dat er veel merkspeelgoed is, bestemd voor de groep van baby’s tot tieners. “Bijvoorbeeld Top Model is keileuk voor jonge meiden.” De prijzen zijn standaard, al is er soms wel een actie. “Aan internetprijzen kunnen we niet tippen, maar we zijn niet stukken goedkoper dan andere winkels.” Ze lacht als het over DHZ gaat. “Speelgoed heeft niks met de bouw te maken, maar het is hier net zo gezellig als op De Vest.”

Bij de kassa staat een fraai bloemstuk, een felicitatie. “Hé, eindelijk weer een speelgoedwinkel, da’s lang geleden”, juicht een vrouw bij het binnenstappen. Een man wil graag een wagen betalen van het merk Bruder. Nicole is blij dat het winkelrijtje weer behoorlijk is bezet sinds vandaag.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug