13 september 2020 - 06:35
Deel dit artikel:

D-reizen en VakantieXperts in Valkenswaard worden samengevoegd

D-reizen en VakantieXperts in Valkenswaard gaan samen verder als één reisbureau. Na een zware coronatijd hopen Emmie van Dommelen en Christel Bouman van D-reizen weer te gaan floreren. “We hopen meer bezig te zijn met boeken in plaats van annuleren.”

valkenswaard24 / - • Beeld - D-reizen

De twee reisbureaus vallen allebei onder de D-rt Groep. Emmie legt uit: “We kunnen beter samenwerken en elkaar versterken.” De coronacrisis heeft dat proces versneld. Het idee om samen verder te gaan, bestaat al langer, maar dit jaar werd het plan echt concreet. Binnen een aantal maanden is het dus gerealiseerd. De locatie van de samengevoegde winkel wordt het pand aan de Eindhovenseweg, waar nu ook D-reizen zit. Dat is ook de naam dat het reisbureau gaat dragen. 1 oktober gaan ze officieel samen. Ook het personeel van VakantieXperts gaat mee in de samenvoeging.

Het is een logische stap, vinden de dames van D-reizen. “We werkten al veel samen. We bellen veel met elkaar en soms lopen we ook bij elkaar binnen”, legt Emmie uit. “Voor de klanten verandert er niks. We gaan alleen in een ander pand zitten, met een andere naam dan de klanten bij VakantieXperts gewend zijn.”

Corona
Beide reisbureaus komen, vanzelfsprekend, uit een lastige periode. Deze branche is een van de sectoren die enorm hard getroffen is door de coronacrisis. Er werd logischerwijs enorm veel geannuleerd. In Europa is op dit moment veel code oranje, dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen worden toegestaan. Niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. “Maar we houden de positiviteit erin”, zegt Emmie. Christel vult aan: “We hebben gekeken naar wat we konden doen voor de klant. Wij zijn wel heel erg van het persoonlijke contact met de klant. We denken mee over wat wél kan.”

Opening
Een leuke opening van de samenvoeging zit er voorlopig niet in door corona. Maar: “Als dat weer mag dan maken we er iets feestelijks van”, verzekert Emmie. Christel: “We krijgen er door corona ook veel nieuwe klanten bij. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die via internet geboekt hadden, maar ergens tegenaan lopen. Zij komen dan naar hier voor advies.”

Bij elkaar hebben de twee Valkenswaardse bureaus 150 jaar ervaring in de reisbranche. In de huidige onlinetijd is een reisbureau nog altijd relevant, denken Emmie en Christel. “Veel reizigers zien op internet door de bomen het bos niet meer zien. Wij kunnen ze die meerwaarde bieden en adviezen geven.”

Vouchers verzilveren
En zo gaat het splinternieuwe samengevoegde reisbureau D-reizen een drukke tijd tegemoet. Hun hoogseizoen is in december en januari, als mensen gaan boeken voor de zomervakantie. Of dat nu ook zo is, is nog de vraag. “Maar wij zijn wel blij met die vouchers. Mensen mogen die verzilveren en kunnen dan bij ons terecht. We zijn dus benieuwd wat de komende periode ons gaat brengen”, besluit Christel. De vouchers worden gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug