17 september 2020 - 14:22
Deel dit artikel:

Passie voor groen | COLUMN

Toen ik een kleine 25 jaar geleden mijn carrière startte als bankier had niemand kunnen voorspellen dat ik nu directeur en mede-eigenaar zou zijn van een fantastisch Hoveniersbedrijf. Dit is een column van Jan Verhoeven van Fons Linders Tuinmeesters.

valkenswaard24 / advertorial

Al heel jong was ik in de weer in de tuin. Had als menneke van 6 al een eigen bloementuintje waarin ik zonnebloemen en Oost-Indische kers kweekte voor 'ons moeder'. Later werkte ik in de weekenden en vakanties bij een snijbloemen- en vaste plantenkwekerij. En ik liep tijdens mijn opleiding stage bij een orchideeënkwekerij. Ik genoot van het tuinieren, de bloemen en planten. Toch ging ik economie studeren en begon mijn carrière als zakelijk adviseur bij de Rabobank. Mijn doel was om zo snel mogelijk directeur te worden en dat is gelukt. Waar ik in het begin met elke vezel achter de dienstverlening en producten van de bank kon staan, ontstond daar na 20 jaar twijfel. Mijn vrijheid als 'ondernemer' werd steeds kleiner als gevolg van wet- en regelgeving. De klant stond in mijn beleving al lang niet meer voorop. Ik werd erg ongelukkig in mijn werk en besloot tot een rigoureuze switch. Dit was geen makkelijk proces maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Iets betekenen voor je klant
Passie richting bepalen en een doel stellen zijn bekende maar ook essentiële termen als ondernemer. De passie voor bloemen en planten, ondernemen, echt iets betekenen voor je klant en waarde kunnen toevoegen zijn nu de basis van waaruit ik handel.

Samen met Fons (Linders) run ik nu alweer een aantal jaren Fons Linders Tuinmeesters. Ons bedrijf bestaat dit jaar 41 jaar. Wij ontwerpen, creëren en onderhouden tuinen voor bedrijf en particulier. Zoals het stellen van een doel en vervolgens koers/strategie voor een ondernemer essentieel zijn, is dit ook voor de realisatie van een tuin van toepassing.

Doel en strategie
Ons advies aan iedere (potentiële) klant is om altijd te werken vanuit een totaalontwerp voor de tuin. Juist als er een beperkt budget beschikbaar is. Zonder dit ontwerp (doel) is een gefaseerde aanleg (strategie) bijna onmogelijk. Onze jarenlange ervaring is dat zonder doordacht tuinplan een gefaseerde aanleg altijd duurder uitvalt, waarbij het eindresultaat minder geslaagd is.

Afgelopen maand zijn wij gestart met de aanleg van een bostuin in Sterksel. Alhoewel wij in het verleden meerdere tuinen in Sterksel (mijn geboorteplaats) hebben aangelegd, is dit voor mij de eerste en daarmee extra bijzonder.

Advies
Vanaf nu zal ik elke maand een column schrijven voor Heeze-Leende24, Cranendonck24 en Valkenswaard24. Indien u vragen hebt of als u graag wilt dat ik voor een vrijblijvend advies bij u langskom, dan hoor ik dat graag. U kunt mij bereiken via jan@fonslinders.nl of 06-10683408.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug