18 september 2020 - 17:10
Deel dit artikel:

Valkenswaard krijgt MakerzLab in bibliotheek: Plek voor nieuwe technologie

Dit najaar opent Bibliotheek De Kempen in Bibliotheek Valkenswaard een MakerzLab voor volwassenen. Een plek waar iedereen op betaalbare manier kennis kan maken met nieuwe technologieën en machines.

valkenswaard24 / - • Beeld - Bibliotheek De Kempen

In het DigiBiebLab van Bibliotheek De Kempen valt van alles te leren, doen en ontdekken. Je maakt hier kennis met de mogelijkheden van de toekomst. Duizenden kinderen hebben in workshops en op festivals al kennis gemaakt met 3D en Design, Film en Media, Robotica en Programmeren.

Inspiratie en creativiteit
In het MakerzLab leer je werken met de 3D-printer, VR-brillen, lasersnijder, vinylplotter en heatpress en de software die daarbij hoort. Doe inspiratie op, laat je creativiteit de vrije loop en werk samen met anderen om jouw idee werkelijkheid te maken of een oplossing te zoeken voor jouw uitdaging. Het MakerzLab is er voor iedereen, ervaring of niet. Je kunt andere gebruikers om hulp vragen en jouw ervaringen natuurlijk ook delen. Afhankelijk van je ervaring biedt ook de Bibliotheek je passende begeleiding.

In Bibliotheek Bladel kun je vanaf donderdag 1 oktober om de week op donderdagavond aan de slag met een 3D-printer en VR-brillen. Vanaf dinsdag 6 oktober kun je in Bibliotheek Valkenswaard om de week op dinsdagavond leren hoe een lasersnijder en een vinylplotter werken. Beide avonden zijn van 19:30 tot 21:00 uur. Het is mogelijk om, op afspraak en tegen een kleine vergoeding, je ontwerpen te printen, snijden en plotten. 

Het DigiBiebLab voor jeugd
Overdag wordt het MakerzLab ook ingezet voor bezoek van scholen. Ook de DigiBiebLab activiteiten voor kinderen, waar zij kennis maken met onder andere robots, Little Bits en een greenscreen zijn weer opgestart. Kinderen kunnen uiteraard ook hun eigen ontwerpen op afspraak komen printen of snijden.

Meer informatie en aanmelden
Je kunt op ieder moment starten bij het MakerzLab. Wegens gepaste corona maatregelen is reserveren verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekdekempen.nl/digibieblab. Wil je op afspraak een ontwerp (laten) printen of snijden? Of lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor het DigiBiebLab? Stuur dan een e-mail naar digibieblab@bibliotheekdekempen.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug