Luister
Live
30 maart 2021 - 15:59
Deel dit artikel:

Molenmarkt keert zaterdag terug in Borkel

Waar het vorig jaar nog een pilot was, heeft nu de organisatie van de Molenmarkt in Borkel een permanente vergunning gekregen om maandelijks een markt te houden. Een tiental kramen met producten van de lokale ondernemers uit Valkenswaard en omliggende dorpen.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Carlo van den Broek

Wie nog paasboodschappen wil doen of een kleurrijk bosje bloemen wil kopen, kan aanstaande zaterdag naar Borkel gaan. Verse producten, zoals groenten en fruit, zijn te verkrijgen, maar ook een take-away voor koffie en thee bij een heus Piaggo-wagentje. Bij laatstgenoemde is het mogelijk om met pinpas te betalen. Bij de kramen is dat (nog) niet mogelijk, dus het is wenselijk om cash mee te nemen, of schuin tegenover te pinnen bij de geldautomaat halverwege de dorpsstraat.

Wie met de auto komt, kan parkeren op het marktplein en makkelijk lopend naar de molen. Aangezien er ook prachtige fietsroutes door en naar Borkel en Schaft zijn, zoals over de Malpie of Leenderheide en Groote Heide, is het stalen ros ook een prima vervoersmiddel om de Molenmarkt aan te doen.

Lokaal en vers
De verse soepen van kok Patrick Duclovel uit Leende zijn een culinaire verwennerij. En ook de producten van de familie Wijlaars uit Bergeijk van Boerenkeuken zijn niet alleen op de markt te verkrijgen, maar ook online te bestellen. De Hanne Hoeve, gerund door Jan en Hanne Cremers uit Westerhoven, staat er met walnoten en walnotenolie.

Wie via localfoodeindhoven.nl van tevoren al zijn boodschappen bestelt, kan het aanstaande zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur op komen halen bij hun kraam op de Molenmarkt in Borkel. Zij zijn de spil tussen een groot aantal ondernemers uit de regio en de consument met een zeer ruim assortiment.

“Meelproducten van de molen zelf zijn ook verkrijgbaar op de markt en de snackbar van Borkel staat er onder andere met loempia’s en spring rolls”, vertelt medeorganisator Pascale van Deuren. Ze vertelt enthousiast over de deelnemende lokale bedrijven en hoopt dat de markt goed bezocht gaat worden. “Omdat er veel seizoenproducten zijn, is het aanbod iedere maand weer anders.” Zo zullen er volgende maand op 1 mei volop asperges zijn, iets waar veel mensen naar uitkijken.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alleen food en bloemen toegestaan. In de toekomst kan er hopelijk uitbreiding plaatsvinden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug