Luister
Live
20 april 2021 - 17:22
Deel dit artikel:

Bakkerij Hoekx uit Valkenswaard ontvangt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Hoekx uit Valkenswaard heeft dinsdag het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen. Komend weekend viert het familiebedrijf het 100-jarige jubileum.

valkenswaard24 / Redactie

Bakkerij Hoekx is in 1921 gestart, door de grootouders van de huidige eigenaren, in een pand aan wat toen nog de Stationstraat heette. De bakkerij van weleer is uitgegroeid tot een begrip in Valkenswaard; een bakkerij die met passie en liefde voor het bakkersvak al een eeuw lang de Valkenswaardse gemeenschap van kwaliteitsproducten voorziet.

Inmiddels bedient de bakkerij een vaste klantenkring die hier van generatie op generatie haar brood koopt. Er wordt gebruikgemaakt van een bewezen succesformule: het bereiden van ambachtelijk brood, in een bakkerij waar de eigenaren in de loop der jaren alle noodzakelijke verbeteringen en moderniseringen hebben doorgevoerd om een mooi product neer te zetten.

Burgemeester Ederveen van Valkenswaard overhandigde dinsdag om 14.30 uur de oorkonde behorende bij het predicaat Hofleverancier aan Etiënne Hoekx en Miriam Hoekx-Wouters, eigenaren van de bakkerij, die gevestigd is aan de Leenderweg 44 in Valkenswaard.

Achtergrond predicaat Hofleverancier
De koning kan het predicaat ‘Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in de regio, minimaal honderd jaar bestaan en minder dan honderd werknemers hebben. Bedrijven en instellingen kunnen de eervolle onderscheiding zelf aanvragen, maar uiteindelijk bepaalt de koning of de titel wordt verleend.

Op de foto van links naar rechts: Twan en Lisa Hoekx, hun ouders Miriam en Etiënne Hoekx en burgemeester Anton Ederveen

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug