Luister
Live
9 september 2021 - 15:50
Deel dit artikel:

Voor een stukje Scholt Energy betaal je straks tussen de 16 en 19 euro

Het zou zo'n 100 miljoen euro kunnen opleveren voor Scholt Energy. Met de beursgang van het Valkenswaardse bedrijf willen ze voor tussen de 16 en 19 euro een aandeel verkopen aan beleggers.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Scholt Energy

Energiebedrijf Scholt Energy uit Valkenswaard wil deze maand naar de beurs. Dat hebben ze eind vorige maand bekendgemaakt. Scholt Energy is een onafhankelijke business-to-business-specialist actief in de Europese energiemarkt voor middelgrote tot grote zakelijke klanten. Het bedrijf levert elektriciteit en gas aan zo’n 6.500 bedrijven.

Het Valkenswaardse bedrijf is in 2003 opgericht door de voormalige CEO en huidige aandeelhouder Jan Scholt. Het bedrijf bleef familiebezit tot 2016, toen Waterland Private Equity een belang van 72,2 procent verwierf. Oprichter Scholt ging in 2017 met pensioen als CEO en werd opgevolgd door de huidige CEO,Rob van Gennip.

6 miljoen aandelen

In totaal bestaat het bedrijf uit 20 miljoen aandelen. Daarvan komt in eerste instantie 30 procent beschikbaar voor beleggers. Dat gaat dan om 6 miljoen aandelen. De definitieve biedprijs wordt naar verwachting op of omstreeks 16 september bekendgemaakt. Een dag later wordt het aandeel Scholt Energy dan voor het eerst op de Amsterdamse effectenbeurs verhandeld.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug