Luister
Live
16 september 2021 - 06:02
Deel dit artikel:

Bart Jansens organiseert vlucht over Valkenswaard met 'onbestuurbare' luchtballon

Bart Jansens organiseert veel. Nu komt hij wederom met iets unieks. Hij gaat een ballonvaart over Valkenswaard organiseren. Daarvoor heeft hij een en ander moeten regelen, want een ballon laat zich niet sturen.

valkenswaard24 / Bernice Dings

Rondrijdend in zijn kenmerkende brandweerauto, vergezeld van vrouw Monique en hond Dezzel, is Bart Jansens een BV’er: een Bekende Valkenswaardenaar. Menigeen heeft een workshop vuurspuwen bij zijn team gevolgd, of vroeger bij hem aan de bar gehangen in café de Rooie Sok aan de Leenderweg.

Organiseren zit in zijn bloed en DNA. Barts bezigheden zijn echter breder dan menigeen denkt. Zijn vooropleiding was namelijk niet in de evenementensector, maar in inrichtingswerk (voorheen SPW-4). Hij begeleidt bijvoorbeeld kansarme jongeren in het vinden van werk en zet zich in voor de allochtone medemens. “Inburgeren werkt beter als je je welkom voelt”, benoemt Bart daarin.

Afgelopen anderhalf jaar is niet makkelijk geweest voor hem. In hoe de horeca en evenementenbusiness is getroffen door de coronamaatregelen, heeft Bart een duidelijke mening en is daarover ook in gesprek geweest met de burgemeester Anton Ederveen.

Hij steekt daarin niet onder stoelen of banken hoe zwaar en pittig die tijd is geweest. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor medezelfstandigen met een bedrijf. Creatief en ondernemend als hij is, heeft Bart naar andere constructies en samenwerkingen gezocht met andere ondernemers in Valkenswaard.

De lucht in

Zo zal aanstaande zaterdag een ballonvaart over Valkenswaard zijn, die hij georganiseerd heeft. “Het is best uniek dat het echt over ons mooie dorp heen gaat. Want je kan een ballonvaart niet volledig sturen. Het is mooi dat omliggende boeren hun grond ter beschikking stellen om zowel het stijgen als het landen mogelijk te maken”, zegt hij dankbaar. "Het is hopen op goed weer, een mooie ervaring en mooie plaatjes vanuit de lucht."

Western koken

Bart kun je uittekenen met zijn cowboyhoed op. Niet alleen in zijn vrije tijd, maar ook tijdens de western-cooking-activiteiten die hij aanbiedt. Samen met Danique de Zeeuw van Het Paardenparadijs aan de Maastrichterweg, zal op 25 september aldaar een gezamenlijk evenement plaatsvinden. Outdoor cooking met grote gietijzeren pannen en onder andere Natural Horsemanship-workshops, een trainingsmethode vanuit de visie van de Amerikaan Pat Parelli. Een prima combinatie. Valkenswaard24 ging afgelopen zaterdag een klein voorproefje nemen om Bart aan het werk te zien en kreeg en passant tips mee voor een paar lekkere recepten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug