Luister
Live
20 september 2021 - 05:57
Deel dit artikel:

Kim helpt ex-kankerpatiënten in haar schoonheidssalon in Valkenswaard

De Leenderweg in Valkenswaard is een nieuwe schoonheidssalon rijker. Onder de naam Bellezza Huid en Zorg biedt Kim niet alleen tijdelijke en permanente make-up aan, maar ook anti-aging en epileren. Ze is bovendien gespecialiseerd in oncologische huiden en tepelreconstructie, waarmee ze ex-kankerpatiënten kan helpen.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

De splinternieuwe salon oogt fris en ruim. Op de vensterbank een eigengemaakt bloemstuk en achter de toonbank diverse potjes, bussen en flessen voor een masker, dieptereiniging, harsen of noem maar op. Luxe tasjes met mooie producten en op een grote tafel theezakjes, die uitnodigen voor een gesprek. De goedlachse Kim heeft samen met haar partner Bart (van Feestverhuur Valkenswaard) een royale zaak opgezet. Natuurlijk vraagt de naam Bellezza Huid en Zorg om uitleg. Kim: “Het woord 'bellezza' betekent schoonheid in het Spaans, Italiaans en in het Portugees. Ikzelf heb familie in Italië, dus vandaar. Verder heb ik vanaf mijn zestiende schoonheidsbehandelingen gedaan, daarom het woord Huid. Het woord Zorg staat erbij omdat ik mijn master voor tepelreconstructies heb behaald voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ik maak 3D-tekeningen voor reconstructie.”

Bart zet intussen lekkere koffie en Kim vertelt dat ze uit twee beroepen wilde kiezen: chefkok of militair. “Maar ik wilde ook kindjes, en dat is lastig te combineren. Mijn moeder nam me mee naar een schoonheidssalon toen zij haar behandeling kreeg, en toen raakte ik helemaal verslaafd aan de salon. Mijn moeder kreeg heel veel zelfvertrouwen van het bezoek aan de schoonheidsspecialist. Dat boeide me. Toen ben ik in Rotterdam in een salon begonnen en nadien in Oud Beijerland. Uiteindelijk startte ik mijn eigen zaak.” Hier in Valkenswaard heeft Bart ruimte te over in zijn pand aan de Leenderweg 63 en een plan om opnieuw de schoonheidsdraad weer op te pakken is gauw gemaakt. Nu staat er centraal in de zaak een grote behandelstoel, allerlei producten en apparaten en in de hoek een lange spiegel. In de vloer zijn minuscule glittertjes verwerkt en de verlichting is eigentijds.

Kim heeft ook haar eigen merk opgestart met geurstokjes en kaarsen onder de naam Seasons Candle. “En 90 procent van de producten die we gebruiken is vegan, dus er zijn geen dierlijke bestanddelen in verwerkt. In grotere plaatsen willen klanten al bijna niet anders meer dan vegan”, aldus Kim. Dan pakt Bart een klein kaarsje in het model van een LEGOpoppetje en zegt dat je dat kunt aansteken op tafel. Als het kaarsje wegsmelt, kun je het kaarsvet met warm water gewoon wegpoetsen omdat het ook vegan is. Op de achtergrond klinkt zachte muziek en Kim gaat verder met haar ervaringen in oncologie. “Ik doe niet alleen tepelreconstructies, maar ook de huid van mensen die met kanker te maken gehad hebben behandel ik. Want die huid is super-gevoelig en die behandel ik met drukpunten. Zo komt de cliënt tot ontspanning en kan de huid toch aangeraakt worden. En dat heeft ook met geur te maken. Dus daarom het woord Zorg in mijn salonnaam.”

Microperforaties

Heel veel mensen die in de laatste fase van hun kankerbehandeling zitten zijn volgens Kim erg onzeker. “Ze denken dat er geen oplossing voor hun huid. Is. Maar die is er wel degelijk. Het merk dat ik gebruik is daar speciaal voor ontworpen en heeft ook een award gewonnen.” Trots komt Bart met een andere award, die Kim zelf ooit ten deel viel als dermatudespecialist. “Ik werkte daarvoor met een apparaat dat microperforaties in de huid maakt, waardoor deze weer helemaal gezond wordt.” Ook gaf ze voor honderd collega’s een speech over de dermatude. “Het gaat niet alleen om het schoonmaken van de huid, zoals mijn dochter wel eens zegt, maar het is veelomvattend is, alles erop en eraan. Daarom ben ik blij dat ik nu weer kan beginnen.”

Het is evident dat Bellezza Huid en Zorg zich onderscheidt van alle andere salons, door het specialisme waarin Kim zich heeft bekwaamd. “Natuurlijk ben ik ook een gewone salon zoals alle andere, maar ik heb een extra toevoeging te bieden.” De boxen achter de balie zijn een cadeauverpakking met producten voor mensen die kanker hebben gehad. “We kennen allemaal wel iemand die kanker heeft gehad. Je kunt zo’n box als presentje kopen voor iemand die met kanker te maken heeft gehad of die een hele slechte huid heeft. Zij krijgen dan het gevoel dat er voor hen óók iets te koop is.”

Me-time

De schoonheidssalon is dus voor iedereen die zijn of haar huid extra zorg wil geven, om wat voor reden dan ook. Omdat ze ’n uurtje me-time willen, zich irriteren aan acné, een huidprobleem hebben, rimpels of pigmentvlekken. In de toekomst zullen in de salon ook workshops gegeven worden over het gebruik van schoonheidsproducten. “Daarom hebben we hier zo’n grote tafel geplaatst”, zegt een trotse Kim. Ook kunnen er nog speciale behandelkamers in de salon komen om te verhuren voor bijvoorbeeld een nagelspecialiste of een masseur. Voor de nabije toekomst zou het kunnen uitgroeien tot een gezondheidscentrum. Momenteel geldt op alle gezichtsbehandelingen een fikse korting als openingsgeste.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug