Luister
Live
16 september 2021 - 17:41
Deel dit artikel:

Beursgang Scholt Energy gaat niet door

De beoogde beursgang van Scholt Energy uit Valkenswaard wordt niet doorgezet. Er was veel interesse vanuit nationale en internationale beleggers, maar door het groot aantal transacties bleek de kapitaalmarkt veel drukker dan eerder werd gedacht, met als gevolg een meer gefragmenteerde belangstelling.

valkenswaard24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Scholt Energy

De omvang van de transactie was voor potentiële investeerders te klein in deze drukke markt. De bestaande aandeelhouders hebben daarom besloten hun aandelen niet op de beurs aan te bieden.

De beursgang van Scholt Energy was bedoeld om de huidige aandeelhouders een mogelijkheid te bieden om gedeeltelijk uit te stappen, maar wel langjarig betrokken te blijven bij Scholt Energy.

De huidige aandeelhouders staan onverminderd achter de groeistrategie van Scholt Energy. De onderneming heeft een sterke marktpositie als onafhankelijke energiespecialist voor de zakelijke markt en is in staat ook zonder beursnotering haar winstgevende groei voort te zetten. Het bedrijf heeft geen schulden en maakt al jarenlang winst en kan haar eigen groeistrategie onverkort voortzetten.

'Niet het goede moment'

CEO Rob van Gennip reageert teleurgesteld: “Het is erg jammer dat onze beursgang niet doorgaat. In dit intensieve traject waarin we veel partijen gesproken hebben, is bevestigd dat we een mooi bedrijf hebben. Helaas was dit voor ons niet het goede moment. Wij gaan door met onze strategie van winstgevende groei in Europa.”

Grootaandeelhouder

Wouter Roduner van Waterland: “Natuurlijk zijn wij teleurgesteld dat de geplande beursgang van Scholt Energy niet doorgaat. Daar is hard aan gewerkt door velen en daar zijn we hen dankbaar voor. Omdat Scholt Energy een uitstekende positie in de energiemarkt heeft met veel groeiperspectief waren we bij een beursgang grootaandeelhouder gebleven. Wij blijven onverminderd nauw betrokken bij het bedrijf en kijken vol vertrouwen naar de toekomst.” 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug