Luister
Live
2 oktober 2021 - 12:27
Deel dit artikel:

Elektrische VDL-bussen binnenkort ook in straatbeeld van Bologna te zien

TPER, een van de grootste openbaarvervoersbedrijven van Italië, zet met de aanschaf van zeven VDL Citea’s een belangrijke eerste stap in de elektrificatie van het openbaar vervoer in Bologna. De samenwerking van TPER en VDL Bus & Coach is gericht op de langere termijn, waarbij uitbreiding naar twintig elektrische stadsbussen tot de mogelijkheden behoort.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - VDL Bus & Coach

Voor VDL Bus & Coach is de levering van de zeven Citea’s SLF-120 Electric aan TPER in Bologna haar tweede e-mobility project in Italië. Sinds afgelopen mei rijden twee elektrische Citea’s tussen de parkeerplaatsen en de terminals van vliegveld Milaan Malpensa. “We zien dat steden in Italië steeds vaker en sneller de transitie naar duurzaam openbaar vervoer maken”, zegt Massimiliano Costantini, Managing director van VDL Bus & Coach Italia.

“Wij zijn er trots op dat TPER onze expertise als frontrunner in Europa op het gebied van e- mobiliteit gaat inzetten. De ruim 125 miljoen kilometers die onze elektrische bussen inmiddels hebben afgelegd, is daarbij natuurlijk een belangrijke proeve van bekwaamheid geweest. We vergroten onze voetafdruk in de markt, wat in lijn is met onze ambities om een belangrijke rol te spelen in de overgang naar emissievrij openbaar vervoer in Italië.”

Bologna

De VDL Citea’s zijn vanaf 2022 in het straatbeeld van Bologna te zien. De hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna behoort tot de 10 grootste steden van Italië met bijna 400.000 inwoners. Voor de laadapparatuur werkt VDL Bus & Coach wederom samen met het Nederlandse bedrijf Heliox uit Best. In het TPER-depot staan laders, waar drie bussen tegelijk geladen kunnen worden. Het betreft een turn key project waarbij VDL Bus & Coach verantwoordelijk is voor de levering en implementatie van de laadinfra. De Citea’s SLF-120 Electric beschikken over een 350kWh batterijpakket en 31+2 zitplaatsen. Er is ook capaciteit voor 49 staande passagiers. In

Andrea Bottazzi, manager onderhoud en logistiek van TPER: “Wij hebben grote ambities als het gaat om het verduurzamen van het openbaar vervoer en het aanschaffen van emissievrije voertuigen. In het verleden hebben we ervaring opgedaan met elektrische minibusjes met een actieradius van de batterij tot 100 kilometer. Dit is de eerste stap die we zetten op het gebied van elektrische bussen en we waren op zoek naar een betrouwbare partner met veel ervaring, vooral op het gebied van laadinfrastructuur. We zijn er trots op dat VDL Bus & Coach de aanbesteding heeft gewonnen en we kijken uit naar de samenwerking en de start van de operatie in Bologna." 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug