Luister
Live
12 oktober 2021 - 12:33
Deel dit artikel:

FOTO'S: Slopershamer in Café-Zaal Lavrijssen

Deze week wordt een begin gemaakt aan de sloop van het pand van Café-Zaal Lavrijssen aan de Karel Mollenstraat. Een opvallend gebouw in de Valkenswaardse historie verdwijnt.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

Verschillende dorpelingen staren naar de grote grijper, die muur na muur en plafond na plafond tegen de grond werkt. De roemruchte geschiedenis van Café-Zaal Lavrijssen sluit opnieuw een hoofdstuk af. Heel veel mensen hebben goede herinneringen aan bruiloften, feestavonden, vergaderingen en koffietafels die hier in het verleden zijn gehouden.

Mensen die boodschappen gaan doen aan het Kerverijplein stappen even van hun fiets af om de werkzaamheden gade te slaan. IJzer- en houtafval wordt keurig gescheiden en een werknemer gebruikt af en toe een grote bezem om kleinere stukjes bijeen te vegen. Het straatbeeld zal zowel aan de Karel Mollenstraat als aan het Kerverijplein een drastische verandering ondergaan. Om de geschiedenis van deze locatie vast te houden zou de straatnaam ‘Lavrijssenpaadje’ misschien een welkom idee zijn.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug