Luister
Live
30 november 2021 - 19:29
Deel dit artikel:

Restaurant Eden scoort mooie plek in Lekker500

Restaurant Eden in Valkenswaard heeft een mooie notering gekregen in de Lekker500. Het blad brengt ieder jaar de beste restaurants van Nederland in kaart.

valkenswaard24
  / Redactie

Op plek 62 is het Valkenswaardse sterrenrestaurant terug te vinden. Diverse rapporteurs zijn de afgelopen tijd langsgegaan in tal van restaurants in het land. Daar is een beoordeling uitgerold. Een knappe prestatie van eigenaars Robin Groos en Herman Cooijmans.

Doorgaan

Vorig jaar verscheen het blad niet, vanwege de coronacrisis. In die periode is Eden echter wel gewoon doorgegaan door te zoeken naar oplossingen. Dat vonden ze onder meer in een pop-upterras op De Statie in Valkenswaard. “We willen heel graag weer aan de slag”, zei sommelier en eigenaar Groos toen. “Een hele periode hebben we niet meer kunnen doen dan thuismenu’s.”

Inmiddels heeft corona weer hard toegeslagen en zijn er nieuwe strenge maatregelen. Sinds 28 november gelden er aanvullende maatregelen die in ieder geval drie weken duren, ook voor de horeca. De horeca sluit om 17.00 uur.

Treeswijkhoeve en Tribeca

In de regio zijn er meerdere restaurants die goed scoren in de Lekker500. Wat te denken van De Treeswijkhoeve, dat tussen Waalre en Valkenswaard ligt. Onlangs was er nog brand in het sterrenrestaurant.
Maar de echte blikvanger uit de regio in de Lekker500 is restaurant Tribeca uit Heeze. Zij schitteren op de tweede plek, achter De Librije uit Zwolle. "Kwam, zag en overwon. Verrukkelijk eten in de nieuwe keukenkamer, in de prachtige tuin of in de gewone eetzaal." Zo omschrijft het restaurantblad Lekker de zaak uit Heeze.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug