Luister
Live
11 december 2021 - 12:55
Deel dit artikel:

Kerstkunstwerken van Liesbeth van de Ven over de toonbank in Dommelen

In de beeldentuin van kunstcollega en vriendin Femke Zeijen houdt beeldend kunstenaar Liesbeth van de Ven een verkoop van haar werkstukken, geïnspireerd op het thema Kerst. Meer dan honderd unieke werken voor een schappelijke prijs, voor wie een origineel cadeau zoekt of eigen interieur mee wil verfraaien. Allemaal te koop in Dommelen.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings

Sinds september heeft Liesbeth eraan gewerkt, waarin veelal organisch materiaal het uitgangspunt is of een onderdeel vormt. “Ik werk wel met gecertificeerd hout”, vult Liesbeth aan. "En heb de kerststukken gerangschikt naar kleur om wat meer rust te creëren.” Het was een flinke klus om ze te vervoeren en mooi te etaleren onder de overkapping, aan het Sneeuwklokje in Dommelen.

Op lange tafels met schragen staan de kleurrijke stukken uitgestald. Her en der hangen werken met originele details erin verwerkt. Geïnteresseerden hebben echt wat te kiezen en kunnen meteen een praatje maken met de kunstenares.

Kerstengel

Ook Femke weet veel te vertellen over Liesbeths werkwijze. “Femke is echt mijn kerstengel”, grapt Liesbeth. “Ze helpt bij het ontvangen van de gasten en springt bij als ik al ergens uitleg geef of bezig ben.” Femke beaamt: “Zo vullen we elkaar mooi aan. Samen met Liesbeth zit ze bij stichting VAART (Valkenswaard-Art).

Femkes man Rob introduceert zich als ‘vuurmeester’ en ‘manusje-van-alles’. Zowel in de voorbereiding als dit weekend staat hij de dames bij met praktische hulp. “Hij denkt weer aan dingen waar wij niet eens aan gedacht hebben en is een echte steun.”

Praktische informatie

Dit weekend kun je nog terecht aan het Sneeuwklokje in Dommelen, zijstraatje van de Dommelseweg, vlakbij de brouwerij. Zaterdag en zondag kun je inlopen van 11.00 tot 15.00 uur. Daarna is dat alleen mogelijk met tijdsklokreservering tot 16.00 uur, voor mensen die graag apart willen komen. Pinnen is niet mogelijk, maar je kunt wel betalen door middel van een Tikkie of cash.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug