Luister
Live
29 juni 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Bestuur Vrienden van Valkenhof treedt af, nieuwe bestuursleden gezocht

Het zittende bestuur van de Vrienden van Valkenhof (voorzitter Hans van Eck en de bestuursleden Geert Havinga en Harry Arkesteijn) gaat aftreden. Zij zoeken daarom nieuwe bestuursleden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Google Streetview

Iedereen in de gemeente Valkenswaard en de kern Leende kent Valkenhof als organisatie met meer dan duizend medewerkers en een groot aantal vrijwilligers die zich elke dag inzetten om mensen gelukkig oud te laten worden. De zorg die Valkenhof levert wordt gefinancierd door de overheid, maar gelukkig ouder worden vraagt om meer dan goede zorg alleen.

Kleine gebaren

Valkenhof is haar vele vrijwilligers dankbaar. Zij gaan bijvoorbeeld met mensen wandelen of ondernemen andere activiteiten. Met kleine gebaren, zoals eitjes met Pasen en kerstkransjes met Kerst, maar ook grotere zoals de aanschaf van een knuffelmuur, familietaxi, rolstoelfietsen, terrassen, tovertafels, spelletjesboxen en beleeftuinen heeft de Stichting Vrienden van Valkenhof in het verleden geholpen om mensen die bij Valkenhof wonen, te laten doen wat ze leuk vinden.

Oproep

Door corona hebben de activiteiten van Stichting Vrienden van Valkenhof een tijd op een lager pitje gestaan, maar nu het weer kan, wil de Stichting weer aan de slag. Het zittende bestuur van de Vrienden van Valkenhof (voorzitter Hans van Eck en de bestuursleden Geert Havinga en Harry Arkesteijn) gaat echter aftreden. "Daarom doen wij een oproep aan mensen die zich betrokken voelen bij Valkenhof en zijn bewoners in de gemeente Valkenswaard en de kern Leende om bestuurslid te worden van de Vrienden van Valkenhof", zegt de stichting.

Emile Florack

De gedachten gaan uit naar een bestuur dat zich kan vinden in de bovengenoemde doelstellingen. Inmiddels is al een kandidaat gevonden voor de rol van voorzitter (Emile Florack). "Voor de functies van secretaris en penningmeester zoeken we nieuwe leden. Het bestuur wordt aangevuld met vertegenwoordiging van Cliëntenraad/mantelzorgers en van Valkenhof en vergadert zo’n vier keer per jaar."

Belangstellenden voor de functies van secretaris en penningmeester kunnen zich melden bij Emile Florack (emileflorack@gmail.com / 0653791259) of Hans van Eck (hvaneck@gmail.com / 0653212580).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug