Luister
Live
20 juli 2022 - 09:55
Deel dit artikel:

Dit hebben Brabanders over voor een hoger salaris

Brabanders lijken minder loyaal aan hun werkgever dan andere Nederlanders: 34,3 procent van de Brabantse werknemers is bereid om van baan te veranderen wanneer hier een hoger salaris tegenover staat. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde van 31,2 procent.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Daarnaast willen Brabanders onderhandelen over hun beloning. Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht.

Brabanders zijn voor een hoger salaris vooral bereid tot:

  1. Veranderen van werkgever (34,3 procent)
  2. Onderhandelen over salaris (34,3 procent)
  3. Een opleiding volgen (24,8 procent)
  4. Meer uren werken (14,6 procent)
  5. Minder flexibiliteit in werktijden (9,5 procent)

Vakantiedagen belangrijk

Vakantiedagen blijken voor veel Brabanders belangrijk: slechts 2,9 procent van de Brabantse werknemers geeft aan dat ze vakantiedagen in willen leveren als ze daar meer door gaan verdienen. Dit is flink lager dan het landelijke gemiddelde van 6,8 procent. Van alle Brabanders wil 29,9 procent zelf geen actie ondernemen voor een hoger salaris.

Huizenprijzen relatief vaak reden om van baan te wisselen

De huidige hoge huizenprijzen lijken van invloed op de arbeidsmarkt. Voor 28,5 procent van de Gelderlanders is de krappe huizenmarkt namelijk een reden om van baan te wisselen. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 27,7 procent.

Vooral onder Nederlandse jongeren is dit percentage hoog: 37,8 procent van de 18- tot 34-jarigen geeft aan dat de huizenprijzen invloed hebben op hun keuze een andere baan te zoeken, tegenover 20,3 procent van de 50- tot 64-jarigen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug