Luister
Live
22 oktober 2022 - 12:17
Deel dit artikel:

Metal-Animal verkoopt internationaal metalen dieren vanuit Borkel: ‘De ogen moeten spreken’

In ruim een jaar tijd heeft Leon Lutters uit Borkel en Schaft flinke stappen gezet met zijn onderneming Metalendier, dat inmiddels is omgedoopt tot Metal-Animal. Waarom? Omdat hij inmiddels 50 procent van zijn dieren aan het buitenland verkoopt.

valkenswaard24
  / advertorial

In zijn garage aan de Sportparkdreef in Borkel en Schaft staan zijn dieren uitgestald. Hier stelt hij zijn producten tentoon aan geïnteresseerden. Maar vooral zijn nieuwe website mag de nadruk hebben. “Want van daaruit wordt bijna alles verkocht”, legt Leon uit.

Dag en nacht mee bezig

We spraken Leon Lutters vorig jaar al, toen hij nog niet zo lang met zijn nieuwe onderneming (nu Metal-Animal) bezig was. Hij sprak vol passie over zijn hobby die steeds serieuzer begon te worden. Inmiddels is Leon een dag minder gaan werken, omdat er heel veel tijd gaat zitten in zijn bedrijf. “Ik ben er dag en nacht mee bezig.” Zo zijn er al duizenden dieren van cortenstaal verkocht.

Tuinbeelden gaan heel Europa door

De tuinbeelden gaan inmiddels Europa door. “Op den duur kwam er steeds vaker de vraag of de website vertaald kon worden. Duitsers kunnen nog wel wat uit het Nederlands halen, maar voor Franstaligen is dat lastig.” Een groot gedeelte van zijn verkopen gaat nu naar België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. De andere helft blijft in Nederland.

Borkels product

Het komt mede door een stukje professionalisering dat Leon het zo goed doet met Metal-Animal. Dat lukt hem niet in zijn eentje. Zo laat hij door een kunstenaar de tuinbeelden ontwerpen. Deze ontwerpen worden aangeleverd bij Staal Techniek Smets in Borkel en Schaft. Zij snijden de figuren uit. Een echt Borkels product dus, dat heel Europa door gaat.

Honden van staal: teckels, boomers en Mechelse herders

Vooral de honden gaan hard, legt Leon uit. “Ik vind het belangrijk dat de ogen van de stalen dieren spreken. En mensen moeten vooral hun eigen hond herkennen. Dat vind ik heel belangrijk.” Inmiddels zijn er boomers, teckels en Mechelse herders van staal. Dat zijn populaire hondenrassen en verkopen goed via Metal-Animal.com.

Bestel je Sinterklaas- of Kerstcadeau

Zo timmert Leon Lutters aan de weg. Ook in de wereld van Google heeft hij zich verdiept, om online zichtbaar te zijn. Maar hij laat zich ook lokaal zien, bijvoorbeeld bij de Molenmarkt in Borkel en Schaft. Hierbij nog een stukje extra aandacht, op Valkenswaard24. Benieuwd naar de producten van cortenstaal van Metal-Animal? Neem een kijkje op hun website.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug