Luister
Live
24 oktober 2022 - 09:04
Deel dit artikel:

Arriva breidt 'groene' vloot uit in Brabant met 64 VDL-bussen uit Valkenswaard

In de concessie Noord-Brabant-Oost breidt Arriva zijn vloot uit met 64 nieuwe elektrische bussen van VDL Bus & Coach uit Valkenswaard. Arriva speelt hiermee in op de door provincie Brabant gestelde doelstelling van een emissievrij openbaar vervoer in 2030.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VDL Bus & Coach

Om dit streven kracht bij te zetten, levert VDL Bus & Coach aan Arriva veertig nieuwe generatie VDL Citea’s van het type LF-122 en vier gelede bussen van het type LF-181. Deze voertuigen zullen met name voor het openbaar vervoer in de stad Tilburg worden gebruikt. Daarnaast levert VDL twintig voertuigen van het type Citea LE-135 voor inzet op HOV-lijnen tussen Uden-Veghel-Eindhoven en Uden-Veghel-Den Bosch.

Grote stap in vergroening OV Noord-Brabant

”Met deze uitbreiding van onze busvloot zetten we een belangrijke stap in onze zero-emissie-ambities”, legt Jan Pieter Been, regiodirecteur van Arriva Zuid uit. “Als één van de grootste OV- vervoerders van Nederland hebben we een naam hoog te houden. We moeten vooroplopen. Voor onze reizigers, onze chauffeurs en onze opdrachtgevers. Daarom hebben we onszelf ten doel gesteld om al in 2027 volledig CO2-neutraal te werken. Dat doen we voor 90 procent door de ZE-transitie en de laatste 10 procent door te compenseren. Zo hebben we ter compensatie onlangs een bos aangeplant tussen Boxtel en Vught.”

Ambitie Noord-Brabant

De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar busvervoer in Noord-Brabant en stelt zich een schoon en verantwoord OV-wagenpark ten doel, met het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa als beoogd eindstation. Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen: “Deze 64 bussen zijn weer een flinke stap in de provinciale ambitie dat het openbaar vervoer in 2030 geheel emissievrij is. Minder uitstoot van schadelijke stoffen is goed voor Brabant en haar inwoners. Zoals het er nu naar uitziet is eind 2023 al 1 op de 4 bussen elektrisch en dat is goed nieuws.”

Duurzaamheid in optima forma

“Elektrische bussen in Brabant, uit Brabant: Duurzaamheid in optima forma”, aldus Ard Romers, directeur VDL Bus & Coach Nederland. “Het is onze ambitie om een bijdrage te leveren aan schoon en duurzaam openbaar vervoer. Met de ontwikkeling van de nieuwe generatie VDL Citea hebben we daarin opnieuw een enorme stap voorwaarts gezet. Reizigers zullen meer comfort en een rustigere reis ervaren. De werkomgeving van de chauffeur is in z’n geheel opnieuw ontwikkeld en vormgegeven volgens de laatste normen. Met deze nieuwe voertuigen krijgt het OV een frisse én schone uitstraling.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug