Luister
Live
7 november 2022 - 16:02
Deel dit artikel:

Hotel De Valk in Valkenswaard vangt 24 asielkinderen op

Maandag 24 oktober arriveerden 24 jongeren in Valkenswaard. Het betrof hier kinderen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, afkomstig uit diverse landen, allemaal met een verblijfsvergunning en al langer in Nederland aanwezig.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

Namens Nidos is hotel De Valk benaderd met de vraag of er een mogelijkheid was deze kinderen tijdelijk op te vangen. Zij stonden hier positief tegenover en hebben de organisatie laten weten dat zij drie maanden lang de opvang gaan verzorgen. De tieners zullen tijdens hun verblijf 24/7 steeds onder toezicht staan van minimaal twee begeleiders.

Minderjarige asielzoekers

Nidos is de voogdij-instelling die door de Nederlandse overheid is aangewezen om de voogdij uit te voeren voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Jongeren zoals jij, jongeren onder de 18 jaar, die zonder hun ouders naar Nederland zijn gekomen.

‘Druk is hoog’

"Al maanden is de druk in heel Nederland erg hoog voor de opvang van vluchtelingen. Wij hebben voor deze drie maanden een hele verdieping vrijgemaakt waardoor begeleiding en overzicht makkelijk is", vertelt hotel De Valk.

De kinderen werden maandag hartelijk ontvangen met de Brabantse gastvrijheid zoals ze dat altijd doen met hun gasten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug