Luister
Live
24 december 2022 - 16:15
Deel dit artikel:

Oliebollen van kaviaarbeslag: die zijn verkrijgbaar bij sterrenrestaurant in Valkenswaard

Restaurant Eden in Valkenswaard verkoopt oliebollen op oudjaarsdag. Niet zomaar oliebollen, maar die gemaakt zijn door een sterrenchef. Dus kun je kiezen voor beslag met kaviaar en gedroogde ham of een oliebol met Aziatische twist. Wie het liever wat meer standaard heeft, gaat voor rozijnen en appel of naturel.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Restaurant Eden

Corona heeft niet alleen maar negativiteit gebracht, vinden Herman Cooijmans en Robin Groos sterrenrestaurant Eden in Valkenswaard. De afgelopen twee jaar konden zij geen gasten ontvangen tijdens de kerstdagen, maar dat slechte nieuws heeft wel iets positiefs gebracht. De ondernemers zijn oliebollen gaan bakken op de laatste dag van het jaar. Dat is zo goed bevallen dat ze dat dit jaar opnieuw doen.

Oliebollen kopen

Zaterdag 31 december bakken ze van 12.00 tot 17.00 uur in de keuken van hun restaurant aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Daar kunnen de gereserveerde oliebollen en beignets worden opgehaald. Een bestelling plaatsen kan alleen online. Voor de oliebollen geldt een vanafprijs van 1,25 euro. De vanafprijs voor de appel- en banaanbeignets is 2,15 euro.

Beslag op sterrenniveau

Sterrenchef Herman Cooijmans bakt vier soorten oliebollen, appelbeignets en banaanbeignets. "Naast de standaard oliebol - uiteraard met beslag op sterrenniveau - zijn dat een Aziatische variant, de oliebol met appel en rozijnen en de signatuuroliebol van de chef", vertellen de eigenaars van het restaurant aan Valkenswaard24. In het beslag van die laatste zitten stukjes Limburgse gedroogde ham (kuusj) en verder Anna Dutch-kaviaar uit Eindhoven, vanillesuiker en gel.

Appelbeignets

Ook in de appelbeignets is de hand van de chef zichtbaar. Deze worden op smaak gemaakt met een vleugje rommelkruid en sandelhout. Rommelkruid is een oud en traditioneel Nederlands kruidenmengsel, dat wat betreft smaak veel weg heeft van speculaas. De banaanbeignets ten slotte worden op smaak gemaakt met een vleugje vijf spices-kruiden, die zorgen voor wat extra pit.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug