Luister
muziek
27 februari 2023 - 09:19
Deel dit artikel:

Waarom jij ook duurzaam zou moeten ondernemen in Valkenswaard

Iedereen is ervan op de hoogte dat we aandacht moeten schenken aan het milieu en dat we onze leefstijl om moeten gooien. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en steeds meer ondernemers zetten al de stap in de duurzame richting.

valkenswaard24
  / advertorial
Advertentie

Waarom jij hier ook eens zou over moeten nadenken als ondernemer in Valkenswaard én waarom dit zo belangrijk is, zetten we hieronder voor je op een rij.

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen wordt ook wel MVO genoemd, oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer jij maatschappelijk verantwoord gaat ondernemen, sta jij tijdens jouw werkzaamheden stil bij voor gevolgen dit heeft voor de aardbol. Denk bijvoorbeeld aan het rijden in een elektrische bedrijfsauto, waarbij je de CO2-uitstoot kunt verminderen. Een elektrische auto lease je al binnen een paar stappen, zodat jij duurzaam van A naar B kunt.

Waarom duurzaam ondernemen zo belangrijk is

We weten natuurlijk allemaal dat we duurzaam met onze aardbol om moeten gaan. Maar, waarom moeten we dan ook per se duurzamer gaan ondernemen? In het bedrijfsleven valt er namelijk ook veel te winnen als het aankomt op duurzaamheid. We moeten namelijk met z’n allen een steentje bijdragen om de wereld te verbeteren, en daarbij mag het bedrijfsleven niet worden vergeten. Naast dat duurzaam ondernemen goed is voor het milieu, levert het nog meer voordelen op.

Zo bespaar je op kosten. Stel je voor, je gaat jouw bedrijfspand volledig isoleren en je stapt af van het gas. Ook vervang je de lampen voor led. Uiteindelijk zal je besparen op de stook- en energiekosten en wellicht heb je hiervoor wel recht op een aantal subsidies. Bovendien zorg je ervoor dat jouw bedrijf een groener imago krijgt, waarmee je klanten en personeel kunt aantrekken en behouden. Ook kun je met duurzaam ondernemen alvast inspelen op de toekomstplannen van de overheid. Duurzaam ondernemen brengt dus een boel voordelen met zich mee.

Zo kun jij duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is én wordt belangrijk. Een aantal voorbeelden hoe jij duurzaam kunt ondernemen, bespreken we hieronder.

  1. Denk bijvoorbeeld aan carpoolen, met de fiets naar het werk komen of ga elektrisch rijden. Al deze manieren zorgen ervoor dat jij op een duurzame manier naar het werk komt. Is een nieuwe elektrische auto te duur? Dan kun je ook een elektrische occasion leasen: een occasion lease je voordelig én snel.
  2. Energieverbruik verlagen om kosten en CO2-uitstoot te verminderen.
  3. Aandacht schenken aan het personeel met de juiste arbeidsomstandigheden om zo ziekteverzuim te verminderen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie