Luister
muziek
12 mei 2023 - 08:39
Deel dit artikel:

Ondernemer Robert vreest voor parkeerdrukte in Valkenswaard-Zuid: 'Gemeente blijft in gebreke'

Met de zomer in aantocht, vreest ondernemer Robert van Gennip voor drukte en autoparkeerders op de weg bij zijn bedrijf. Hij runt PUUR Kanoverhuur in Valkenswaard en merkt nu al - zonder overmatige drukte - dat auto's zijn uitrit blokkeren. Hij voelt zich buitengesloten door de gemeente en doet zijn verhaal.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Robert van Gennip
Advertentie

Het is zowel links als rechts op het traject Molenstraat vanaf de Zuidelijke Randweg tot aan natuurgebied De Malpie verboden om te parkeren in de berm. Toch merkt Robert dat het veelal gebeurt. Hij vertelt aan Valkenswaard24: "Er kunnen daardoor zeer onveilige situaties ontstaan bij een beetje mooi weer. Dan wordt er zowel links als rechts van de weg geparkeerd en komen fietsers en voetgangers in het gedrang bij doorgaand autoverkeer."

Gesprekken tussen gemeente en ondernemers

Volgens Robert van Gennip is de gemeente Valkenswaard al jaren bezig om parkeerplaatsen te realiseren in en om De Malpie, in Valkenswaard-Zuid. "De gemeente blijft wat dat betreft in gebreke”, vindt Robert.

Er zijn gesprekken over de parkeersituaties geweest tussen diverse ondernemers in Zuid-Valkenswaard en de gemeente. Verslagen daarvan zijn ingezien door Valkenswaard24. Robert is daarin echter niet betrokken en voelt zich buitengesloten: "De gemeente heeft regelmatig overleg (met diverse ondernemers, red.). Ik ben momenteel huurder van de parkeerplaats van de Venbergse Watermolen, maar ik word nooit gevraagd in dergelijke overleggen. Ik hoor het soms achteraf."

Robert van Gennip benadrukt dat het hem niet gaat om afgunst of jaloezie richting zijn collega-ondernemers. "Ik wil gewoon een werkbare, veilige omgeving rondom de Venbergse Watermolen."

Oproep van ondernemers

In de gesprekken tussen de gemeente Valkenswaard en de (vier) ondernemers is veelal gesproken over de wensen voor parkeergelegenheden. "Wij denken dat het goed is als er een of liefst meerdere openbare parkeerplaatsen bij zouden komen rondom natuurpoort De Malpie. De parkeercapaciteit van ons bedrijf schiet in het voorjaar en de zomer en de weekenden tekort", zegt een van de bedrijven. Een andere antwoordt op de vraag of zij vinden dat de gemeente een openbare parkeerplaats zou moeten realiseren: "Ja, ik denk dat dit noodzakelijk is gezien de eerder besproken toegenomen parkeerdrukte in de Molenstraat."

Gemeente gaat contact leggen met Robert

Gemeente Valkenswaard is om een reactie op dit artikel gevraagd. Wethouder Bram Bots zegt het volgende: "De gemeente is bekend met de parkeerproblematiek en kijkt naar mogelijkheden om parkeergelegenheid te realiseren rondom de Venbergse Watermolen. We zijn hierover in gesprek geweest met verschillende grondeigenaren in die omgeving. Met PUUR Kanoverhuur is hierover niet gesproken omdat dit bedrijf daar geen grond heeft waar parkeergelegenheid gerealiseerd zou kunnen worden. Wel is PUUR Kanoverhuur natuurlijk belanghebbende bij het realiseren van goede parkeergelegenheid. Wij betreuren dat de ondernemer het gevoel heeft dat hij buitengesloten wordt. Dus zal er zeker contact worden gelegd met deze ondernemer."

Op bovenstaande foto's is volgens Robert nog niet de aanstaande drukte te zien in de zomer, maar de huidige situatie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie