Luister
muziek
19 mei 2023 - 11:38
Deel dit artikel:

Woningbelang sluit zich aan bij de VoorzieningenWijzer in Valkenswaard

De huurders van sociale woningen van Woningbelang hebben het financieel niet breed. Om hen te helpen, probeert Woningbelang de kosten betaalbaar te houden. Zo worden woningen in een razendsnel tempo verduurzaamd - iets waaraan Woningbelang al in 2009 is begonnen - en verlaagt zij in juli de huur voor circa 500 huurders.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Daarnaast wil Woningbelang het gebruik van minimaregelingen vergroten. Er is namelijk een groot aanbod voor minima in Nederland, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. En dat is meteen het probleem: er zijn zó veel regelingen en voorzieningen voor minima, dat zij niet meer weten welke er zijn en waarop ze recht hebben. En dat terwijl juist deze groep het extra geld zo goed kan gebruiken! Daarom heeft Woningbelang zich aangesloten bij de VoorzieningenWijzer, die de gemeente Valkenswaard heeft aangeschaft.

Dat geldt ook voor mij

De VoorzieningenWijzer is een combinatie van een gratis persoonlijk gesprek én op maat ingerichte informatie. Op datgeldtvoormij.nl/valkenswaard staan alle landelijke én Valkenswaardse steunmaatregelen. Alle inwoners kunnen via deze applicatie een check (laten) doen om te zien waar ze recht op hebben. Daarna kunnen zij via de website of telefonisch (040-2046614) meteen een gratis adviesgesprek aanvragen.

Toeslagen

Tijdens het adviesgesprek kijkt een adviseur samen met de klant of hij in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Ook kijkt hij welk zorgverzekeringspakket en energiecontract het meest passend zijn en of de klant recht heeft op teruggave vanuit de inkomstenbelasting. De adviseur kan alles meteen regelen en aanvragen. En niet onbelangrijk: het adviesgesprek is geheel gratis.

Bij zoveel mogelijk mensen bekend worden

Na het adviesgesprek kunnen huishoudens jaarlijks gemiddeld 500 tot 600 euro aan voorzieningen krijgen die zij ongebruikt lieten. "Daarom moet de VoorzieningenWijzer bij zo veel mogelijk mensen bekend worden. Met deze slimme aanpak van onnodige armoede kunnen we er immers voor zorgen dat er minder mensen in de schuldhulpverlening komen, worden de armoedevoorzieningen beter benut, volgen er minder huisuitzettingen en is een hogere zelfredzaamheid", zegt Woningbelang uit Valkenswaard.

Het aantal gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties is nu nog beperkt, maar blijft groeien. "Hopelijk kan iedereen in Nederland straks gebruikmaken van de VoorzieningenWijzer."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie