Luister
Live
16 mei 2022 - 18:53
Deel dit artikel:

'Amsterdam stukje duurzamer' door nieuwe VDL-bussen uit Valkenswaard

Met 84 nieuwe VDL Citea’s breidt GVB, het openbaarvervoerbedrijf van Amsterdam, haar elektrische vloot verder uit. Deze voertuigen, volledig gebaseerd op een elektrische aandrijflijn, worden vanaf 2023 ingezet.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VDL Bus & Coach

In het raamcontract is een optie opgenomen voor nog eens 130 nieuwe VDL Citea’s, die de komende jaren bijdragen aan het verder reduceren van de CO2-uitstoot.

Emissievrij busvervoer

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Met de ontwikkeling van de nieuwe generatie VDL Citea hebben wij een veelzijdig mobiliteitsplatform ontwikkeld dat aansluit bij de duurzaamheidsambities van onze klanten. Dat geldt ook voor GVB. Op deze manier blijven wij vooroplopen in de openbaar vervoer markt, waar wij op basis van onze ruim 150 miljoen elektrische kilometers toonaangevend zijn in Europa. Met het ondertekenen van dit contract leveren wij vanuit onze kracht door samenwerking een belangrijke bijdrage om van Amsterdam een nog schonere stad te maken voor inwoners en bezoekers. We zijn er trots op dat wij opnieuw bussen mogen leveren aan onze hoofdstad. GVB en VDL werken langjarig samen. Dat deze samenwerking wordt gecontinueerd, is een teken dat deze succesvol is.”

Amsterdam klimaatneutraal

Amsterdam maakt werk van het verder reduceren van CO2-uitstoot in de stad. De gemeente heeft hiervoor de ‘Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050’ ontwikkeld. Amsterdam vermindert in 2025 haar CO2-uitstoot met 5 procent, in 2030 met 55 procent en in 2050 met 95 procent in vergelijking met de uitstoot in 1990. Onderdeel hiervan is dat GVB in 2025 volledig uitstootvrij busvervoer levert.

Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur GVB: “Deze order is een mooie stap naar een mooier, schoner en duurzamer Amsterdams OV. Steeds meer Amsterdammers zullen gaan ervaren dat het ronkende optrekken van bussen uit het stadsbeeld verdwijnt en dat de lucht schoner is als je er in de buurt fietst of wandelt.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug