Luister
muziek
11 oktober 2023 - 15:05
Deel dit artikel:

Margriet en Frans stoppen met Smolders Modeschoenen: 'Jammer dat de naam verdwijnt'

Margriet en Frans Smolders stoppen met hun winkel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Wanneer Smolders Modeschoenen definitief verdwijnt, is nog niet helemaal duidelijk. De totale leegverkoop start donderdag 12 oktober. Margriet vertelt over het besluit om te stoppen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Op de gevel van het pand en in de winkel prijken posters met grote letters 'Wij stoppen ermee'. Dat er veel mensen betrokken zijn bij het besluit van Margriet en Frans Smolders blijkt wel uit de reacties van voorbijkomende mensen. "Weer een leuke winkel die verdwijnt", zegt een fietser. Dat Smolders Modeschoenen geliefd is bij de bevolking, blijkt uit wel uit de reacties die volgden op de bekendmaking van Valkenswaard24.

Daarover zegt Margriet: "We hadden niet verwacht dat we zoveel reacties zouden krijgen. Dat iedereen zegt: 'jammer dat je weggaat'. We hebben altijd onze ziel en zaligheid in winkel gestopt. Dit stond altijd op één." Waar 'm dat in zit? Margriet: "Onze specialiteit is de kennis van zaken. Dat mis je tegenwoordig in veel winkels." Maar ook de betrokkenheid bij de klanten en het unieke aanbod aan schoenen is volgens haar een belangrijk aspect.

Naam verdwijnt na meer dan 100 jaar

Maar nu, na meer dan honderd jaar, stoppen de eigenaars met Smolders Modeschoenen. Het bedrijf wordt niet overgenomen. "Onze dochters hebben allebei een andere richting gekozen. Die hebben hun eigen koers gevaren. Ze moeten lekker doen wat ze zelf willen. Zij hebben bij ons gezien dat het dag en nacht over schoenen gaat. Ze vinden schoenen heel leuk, maar hoeven er niet altijd mee bezig te zijn."

In 1920 werd het bedrijf door de opa van Frans opgericht. Altijd zat het gevestigd aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. "Heel vroeger een stukje verderop in een anders pand aan deze straat", vertelt Margriet. "Wij vinden het heel jammer dat de naam 'Smolders Modeschoenen' verdwijnt. Ik denk dat men ook altijd wel heeft gezien dat wij een eigen invulling gaven aan onze merken. Ons criterium was altijd: het moet een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn." Als het slot erop gaat, gaan Margriet en Frans genieten van hun pensioen.

Leegverkoop en hoge kortingen

Een definitieve einddatum is er nog niet. Dat zal ergens aan het begin van 2024 zijn. Eerst start de totale leegverkoop, op donderdag 12 oktober om 10.00 uur. "We hebben nog wel een actuele collectie. Er komen nog steeds nieuwe spullen binnen, ook voor de wintercollectie." Frans vult aan: "Er zijn kortingen tot 70 procent."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie