Luister
muziek
14 november 2023 - 06:13
Deel dit artikel:

Smeva stopt met grote productietak, 63 medewerkers verliezen hun baan

Smeva Group heeft het voornemen om te stoppen met Smeva Products B.V. en daarmee met de panelen- en koelmeubelenproductie. De reden voor dit beoogde besluit is het veranderende economische klimaat. Smeva Group realiseert zich de impact voor de 63 medewerkers en is voornemens om hen zorgvuldig te begeleiden van baan naar baan. De overige B.V.’s van Smeva blijven bestaan.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Reden voor de intentie om te stoppen met de activiteiten van Smeva Products B.V. is het veranderend economisch klimaat. Door stijgende kosten en druk op de marges is de retailbusiness al jaren terughoudend met nieuwe investeringen. "De productiekosten van onze producten zijn te hoog ten opzichte van concurrenten die produceren in Centraal- en Zuid-Europa en China. Dit heeft al jaren geleid tot een dalende en niet-rendabele omzet", meldt het Valkenswaardse bedrijf.

In de afgelopen jaren veel geïnvesteerd

De afgelopen vier jaar is er door de aandeelhouders van Smeva Group B.V. veel geïnvesteerd om het tij te keren, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van een nieuw product: Arrondi. "Helaas is het niet gelukt om een positieve trend te realiseren. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de activiteiten van Smeva Products op langere termijn niet rendabel te maken zijn. Smeva Group heeft diverse opties verkend en ziet ondanks Arrondi geen mogelijkheid om in de komende jaren de omzet en het resultaat aanzienlijk te verbeteren", licht Smeva toe.

Zorgvuldig proces

Dat Smeva Products na honderd jaar de intentie heeft om op te houden, heeft veel impact. Voor de aandeelhouders van Smeva Group en voor de medewerkers. Smeva Group doorloopt daarom een uiterst zorgvuldig proces en heeft inmiddels ook de OR om advies gevraagd. De beoogde sluiting heeft voor de medewerkers van Smeva Products B.V. helaas tot gevolg dat hun dienstverband ophoudt. Charles Smets, CEO van Smeva Group: “Dat betreuren wij enorm. Wij zijn een familiebedrijf en onze medewerkers werken veelal al jaren bij ons. Wij zullen ons uiterste best doen om medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan, onder andere door inzet van ons regionale netwerk en door het aantrekken van een outplacementbureau.”

Overige BV’s blijven bestaan

Smeva Koeling B.V. en Geerlofs B.V. blijven bestaan. Smeva: "Hier liggen volop kansen voor een mooie toekomst met een gezonde financiële stabiele basis en er zal worden ingezet op de groei van deze B.V.'s. Voor de medewerkers, klanten, leveranciers en zakelijke relaties van Smeva Koeling B.V. en Geerlofs B.V. zal er weinig veranderen. Daar waar deze B.V.’s gebruikmaken van producten van Smeva Products B.V. zal voor alternatieve oplossingen worden gezorgd."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie