Luister
muziek
13 december 2023 - 13:23
Deel dit artikel:

Oude Rabobankpand aan Markt is nieuwe locatie Valkenhof

Ouderenorganisatie Valkenhof is de nieuwe huurder van de Markt 36 in Valkenswaard. In het pand was tot maart 2023 de Rabobank gehuisvest. Vanaf 1 maart 2024 wordt het weer een levendige plek. Valkenhof gaat de locatie langjarig huren van Limetree.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Aan de Marktzijde komen, verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping, twee belangrijke functies. Het wordt de plek waar inwoners binnen kunnen lopen voor advies over en ondersteuning bij vitaal ouder worden. Daarnaast gaat het pand dienst doen als het nieuwe centrale kantoor van Valkenhof. Dat bevindt zich nu nog aan de J.F. Kennedylaan in Valkenswaard. De nieuwe locatie wordt de standplaats van ruim zestig medewerkers. Fietsen naar kantoor wordt de standaard, want een groot deel van de medewerkers woont in de buurt.

Plek voor ouderen

Frans van de Vranden, bestuurder bij Valkenhof over de keuze voor deze nieuwe locatie: “We zien vaak dat inwoners zich pas wenden tot Valkenhof als een naaste te broos is om nog langer het leven te leiden dat hij gewend is. Met deze prominente plek midden in het centrum hopen we, al in een eerdere fase, bij ouderen en (toekomstige) mantelzorgers op het netvlies te komen. Want al bieden wij uitstekende zorg, veel liever helpen we hen met advies en praktische hulp om midden in het leven te blijven staan. Daarmee kan medische zorg namelijk vaak uitgesteld en soms zelfs voorkomen worden.”

Duurzame toekomst

Ilse Staals, namens Limetree over de totstandkoming van de huurovereenkomst met Valkenhof: “Wij voelen ons als Valkenswaardse familie nauw betrokken. Vanaf de aankoop, zijn we op zoek gegaan naar een passende en duurzame invulling, ter versterking van het centrum van Valkenswaard met het oog op de toekomst. Valkenhof faciliteert aan de Markt, een steeds groter wordende groep mensen op een centrale plek voor inloop en informatie, met aandacht voor elkaar. Wij zijn blij daaraan te kunnen bijdragen”

Centrumvisie

Wethouder Theo Geldens van de gemeente Valkenswaard: “De komst van Valkenhof naar de Markt past uitstekend in de visie van het centrum en de wens van de gemeenteraad om deze en vergelijkbare functies te faciliteren. Wij kijken met genoegen uit naar de huisvesting binnen ons prachtig heringerichte centrum waarvoor de vestiging van Valkenhof van toegevoegde waarde is”.

Eerst verbouwen

Eerst moeten nog de nodige aanpassingen aan het pand worden gedaan. De werkzaamheden daarvan zijn gestart op 1 december. De verbouwing moet spoedig afgerond zijn, want vanaf 1 maart 2024 wordt het kantoorgedeelte van het pand in gebruik genomen. En vanaf de zomer staan de deuren aan de Markt wagenwijd open voor inwoners met vragen over vitaal blijven, met en zonder zorg.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie