Luister
muziek
09 September 2024 08:48
Deel dit artikel:

Gratis Corso & Cultuur Festival in derde weekend van september

Straattheater, (jeugd)activiteiten, dahliaobjecten, bands, dj’s, en natuurlijk dé corsoparade. Van 13 tot en met 15 september vindt het derde Corso & Cultuur Festival plaats in het centrum van Valkenswaard. Een gratis festival waarbij bezoekers een heel weekend lang kunnen genieten van cultuur en theater. Een feestelijke start van het culturele seizoen in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Betaalde content
  • Beeld - RTV VOS (archiefbeeld)
Advertentie

Alle buurtschappen/bouwgroepen in de gemeente Valkenswaard zijn druk bezig met de laatste loodjes om op zondag 15 september weer een spectaculaire parade neer te zetten. Het thema van de parade dit jaar is ‘In geuren en kleuren – verhalen doorgeven’. Een thema wat aansluit bij de viering van 80 jaar vrijheid in Valkenswaard. Prachtige (historische) verhalen geschreven in creaties uit dahlia’s. Wagens en objecten gaan het publiek boeien, verbazen en verwonderen.

LEES OOK: Bloemencorso Valkenswaard live te zien bij Valkenswaard24

Laat je op zondag 15 september verrassen en kijk je ogen uit bij de 13 prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met 11 jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 13.00 uur start de voorshow op en rond alle wagens en om 14.30 uur start de corsoparade. Na de parade zijn de wagens natuurlijk nog van dichtbij te bewonderen op en rondom de Markt in Valkenswaard.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag is er van alles te beleven voor jong en oud. Word verrast door de humoristische, interactieve familieshows van That’s Amore, Scubabianchi en de Stoelenman. In het centrum kom je verschillende (muzikale) acts tegen, waaronder de Star Sister Act ‘De Flageolettes’, DJ booth ‘The Defender’, drumband ‘Hoop in de Toekomst’ en de sambaband ‘Bandaloco’.

Passend bij het corsothema creëren de buurtschappen prachtige kleurrijke dahlia-objecten, die je kunt bewonderen bij de Markt, de Corridor, het Weerderhuis/VVV, de Statie en het Frans van Bestpark.

Dansschool Backstage en LaToja staan met spetterende optredens op de Markt. Aansluitend kun je genieten van The Classic Crooner, een onemanshow met nostalgische hits, en The Forces Sweethearts met liedjes uit de jaren '30, '40 en '50 in de stijl van The Andrews Sisters. Op zaterdagavond wordt het feest doorgetrokken naar de Statie met geweldige ‘Chicago blues’ muziek door Chicago Junkies en 'Brazilectro' muziek van de band Zuco 103.

Zondagprogramma

Rondom de corsoparade is er volop vermaak voor iedereen. In het Frans van Bestpark zijn er diverse activiteiten speciaal voor kinderen, met o.a. jeugdvoorstelling Banan’O’Rama, een stormbaan, het Paintball Atelier, Action Weaving en zelf bloemen prikken. Met foodpoints en verfrissende drankjes in de buurt wordt het heerlijk vertoeven met het hele gezin. Voor het echte festivalgevoel geniet je van (muzikaal) straattheater voor, na en tijdens de parade.

Kom na de parade naar de Statie en de Markt voor geweldige bands en DJ’s. Op de Statie treden feestband Fiesta Orkesta en Q Nøt op. Met tussen de optredens door, om 19.00 uur, de prijsuitreiking van de corsoparade. Op de Markt gaat het dak eraf bij DJ’s Boris Smith, Funkerman en niemand minder dan Dannic. Op beide locaties sluiten we het Corso & Cultuur Festival met een groot feest af!

De corsomunt

De corsomunten zijn dit jaar weer te verkrijgen bij de munt verkooppunten op de Markt en de Statie. Deze munten kun je van zaterdag tot en met dinsdag inleveren bij verschillende horecagelegenheden in het centrum van Valkenswaard.

Gratis programmaboekjes

Wil je niets missen en ben je benieuwd naar het gehele programma. De Corso & Cultuur programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV en De Hofnar. Of kijk op corsoencultuurfestival.nl voor het actuele programma. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie