Luister
muziek
19 April 2024 15:00
Deel dit artikel:

Kerkakkers presenteert 'goddelijk' ontwerp voor bloemencorso

Buurtschap Kerkakkers bouwt in 2024 'Sól Cultus' voor het bloemencorso in Valkenswaard. Zij hebben hun ontwerp gepresenteerd.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Buurtschap Kerkakkers
Advertentie

Diep in het Speulder- en Sprielderbos in de noordelijke Veluwe ligt het ‘Solse Gat’. Een plek waar de oude Germanen zonnevereringen hielden en waarbij fruit werd geofferd ter ere van de Godin Sól. Volgens een oude legende stond hier ooit ook een klooster. Maar door het goddeloze gedrag van de monniken werd het verzwolgen door de aarde en ontstond er zo een gat in het bos. Men beweert dat de dwalende geesten van de kloostermonniken nog steeds rondwaren tussen de bomen. Ook nu nog is het ‘Solse Gat’ populair voor vieringen en vereringen.

Dit is het verhaal van buurtschap Kerkakkers. Met 'In Geuren en Kleuren' als thema en 'Verhalen Doorgeven' als ondertitel, belooft het corso in Valkenswaard in 2024 prachtig te worden.

Bevrijdingsfeest

In 2024 is Valkenswaard tachtig jaar bevrijd. Het bloemencorso in Valkenswaard is ooit als bevrijdingsfeest ontstaan. De themacommissie zoekt graag de verbinding bij zo’n memorabel moment, vertelden ze eerder. "We zijn daarom verheugd dat de themacommissie van Corso Valkenswaard weer een nieuw, creatief en leuk thema heeft bedacht. Waarbij het gaat om vertellen en doorgeven van verhalen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie