Luister
muziek
09 Mei 2024 15:00
Deel dit artikel:

Oud Dommelen wint ontwerpprijs van Bloemencorso Valkenswaard 2024

Buurtschap Oud Dommelen heeft volgens de jury het mooiste ontwerp voor het Bloemencorso 2024 in Valkenswaard. Zij kregen donderdag de ontwerpprijs uitgereikt.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Marloes van der Lee
Advertentie

Op De Statie werd donderdag tijdens Hemelvaartsdag de prijs uitgereikt. De buurtschappen kwamen daar bijeen, waar een podium opgesteld staat. Ook alle ontwerpen van de deelnemers zijn daar te bezichtigen. De jury maakte een rondje langs alle ontwerpen en kwam daarna met hun oordeel.

De jury zegt over het ontwerp van Oud Dommelen: “Indrukwekkend ontwerp waarbij het verhaal goed is doorvertaald. De figuranten versterken ook nog het concept.”

Bevrijdingsfeest

In 2024 is Valkenswaard tachtig jaar bevrijd. Het bloemencorso in Valkenswaard is ooit als bevrijdingsfeest ontstaan. De themacommissie zoekt graag de verbinding bij zo’n memorabel moment, vertelden ze eerder. "We zijn daarom verheugd dat de themacommissie van Corso Valkenswaard weer een nieuw, creatief en leuk thema heeft bedacht. Waarbij het gaat om vertellen en doorgeven van verhalen."

Wanneer: datum van Bloemencorso Valkenswaard 2024

Het Corso & Cultuur Festival Valkenswaard 2024 vindt plaats van 13 tot en met 15 september. Op zondag 15 september 2024 is de parade van het Bloemencorso in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie