Luister
muziek
19 Mei 2024 21:53
Deel dit artikel:

Pintenwippers zoeken pareltjes voor in hun museum over 66 jaar carnaval in Dommelen

CV De Pintenwippers uit Dommelen is op zoek naar foto’s voor in hun canavalsmuseum. Dat kunnen onder meer foto’s zijn, maar ook andere attributen zijn welkom. Ze doen een oproep.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Roel van Moorsel Fotografie
Advertentie

Het komende carnavalsseizoen wordt een groot feest in Dommelen (Brouwersgat), want dan viert CV De Pintenwippers haar 66-jarige bestaan.

66 jaar is een hele tijd en gedurende al die jaren heeft de carnavalsvereniging uit Dommelen veel meegemaakt. Om deze rijke geschiedenis levend te houden, zijn ruim twintig jaar geleden enkele enthousiastelingen begonnen met het bewaren en archiveren van verschillende memorabilia. Hierbij kun je denken aan allerlei onderscheidingen, kleding, oorkondes en andere boeiende items. Bovendien hebben ze een groot aantal foto's digitaal opgeslagen. Regelmatig ontvangen de beheerders van het museum verzoeken of bepaalde foto's beschikbaar zijn in het Pintenwippersarchief.

Toch moeten de heren van het museum soms ‘nee’ verkopen, omdat niet alle foto's aanwezig zijn. “Daarom doet ons museum hierbij een oproep om foto's (liefst digitaal) met hen te delen”, zegt CV De Pintenwippers. Dit kan door contact op te nemen met Noud van Erp (noudvanerp@gmail.com of telefonisch via 06-52547169). Andere items die verband houden met de carnavalsvereniging zijn ook welkom.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie