Luister
muziek
03 Juli 2024 11:28
Deel dit artikel:

Nieuwe zonneweide in Valkenswaard? 'We willen inventariseren welke wensen en aandachtspunten er zijn'

In samenwerking met het burgerinitiatief Energiek Valkenswaard organiseert de Energiecoöperatie KempenStroom een informatiebijeenkomst over een eventuele zonneweide in het gebied van de Achterste Brug in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Een zonneweide is een weide of perceel met zonnepanelen. Vaak zijn deze zonneweides grootschalig. De vraag naar zonneweides is de laatste tijd toegenomen vanwege de doelstellingen voor duurzame energie.

Als allereerste stap willen ze kennismaken en inventariseren welke wensen en aandachtspunten er zijn van omwonenden en belanghebbenden. De bijeenkomst start met korte inleidingen door:

  • Ad van de Ven, voorzitter KempenStroom
  • Vertegenwoordiger van de gemeente Valkenswaard
  • Hakkan Yildirim, directeur Tomorrow Energy
  • Rick Cuijpers, Scholt Energy, met ervaring in netcongestie

Het grootste deel van de avond zullen ze, met groepen van deelnemers, besteden aan het inventariseren van wensen en aandachtspunten. Er zal gelegenheid zijn om schetsen te maken van ideeën.

KempenStroom is een energiecoöperatie van en voor inwoners uit de Kempen en omgeving. "Coöperatie KempenStroom bouwt aan een toekomst met duurzaam opgewekte stroom voor iedereen", zo zeggen ze zelf. Je kunt meedoen door lid te worden van KempenStroom. Je kunt dan de bouw van duurzame energieprojecten financieel mogelijk maken door de aankoop van KempenStroomDelen. Het bestuur van KempenStroom bestaat uit zeven vrijwilligers uit de omgeving, betrokken bij Zonnepark Welschap, KempenEnergie en Veldhoven Duurzaam. Het eerste project is net gerealiseerd: Zonnedak de Hoeve in Veldhoven.

De informatieavond vindt plaats op dinsdag 9 juli, om 19.30 uur, in Dorpshuis Borkel aan de Dorpsstraat 55.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie