Luister
muziek
12 Oktober 2024 08:50
Deel dit artikel:

IVN Valkenswaard start cursus vogels herkennen

In het voorjaar van 2025 organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Valkenswaard-Waalre de cursus 'Vogels herkennen voor beginners', die bestaat uit vier lesavonden en zes veldexcursies naar vogelrijke gebieden.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Cursisten krijgen bij aanvang van de cursus een vogelgids, gesponsord door de Postcode Loterij. Na elke bijeenkomst wordt de behandelde lesstof toegestuurd. De cursus vindt plaats in de periode februari tot en met mei. Voorrang krijgen cursisten die de cursus nog niet eerder hebben gevolgd. De kosten zijn 47,50 euro per persoon. IVN-leden betalen 40 euro per persoon. Wie eerst IVN-lid wordt, kan meteen van de ledenkorting gebruikmaken. Bij aanmelding verzoekt het IVN om de gewenste optie vermelden.

De te behandelen onderwerpen op de vier cursusavonden zijn:

  • Algemene inleiding, vogelgidsen, verrekijkers en telescopen;
  • Uiterlijke kenmerken en zang per soort;
  • Voorkomen: waar en wanneer zijn welke vogels in onze regio aanwezig.

In groepjes

De cursuslocatie is Natuureducatie Centrum D’n Nieuwe Hof aan de Bosstraat 25 in Valkenswaard De cursusavonden vinden plaats op woensdag 12 februari en dinsdagen 11 maart, 8 april en 13 mei van 19.30 tot 22.00 uur.

De veldexcursies zijn gepland op zaterdagochtenden te weten 15 februari, 15 en 22 maart, 12 en 26 april en 17 mei. Bij de excursies worden de deelnemers in groepjes begeleid door leden van de vogelwerkgroep die zullen helpen de behandelde vogels te leren herkennen.

De cursus start met minimaal veertien deelnemers en heeft maximaal twintig deelnemers. Definitieve doorgang wordt uiterlijk twee weken van tevoren aan ingeschrevenen medegedeeld.

Aanmelden of vragen kan per e-mail naar contactpersoon Esther van Daal, via e-mailadres esthervdaal1968@gmail.com.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie