Luister
muziek
12 November 2023 08:23
Deel dit artikel:

Alle historische kennis Valkenswaard in één boek: overhandiging aan burgemeester

Het schrijverscollectief van de Heemkundekring Valkenswaard overhandigt op dinsdagavond 28 november het zogeheten ‘Canon van Valkenswaard’ aan burgemeester Ederveen tijdens een officiële presentatie in de Hofnar. Deze canon, met passie geschreven door kundige, bevlogen en enthousiaste inwoners, brengt de geschiedenis van de gemeente tot leven.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Een prachtig werk met vijftig hoofdstukken over belangrijke historische momenten van én over Valkenswaard uitgelicht. Het perfecte cadeau voor de feestdagen, vanaf 29 november verkrijgbaar op diverse plekken in Valkenswaard. “Een cadeau van eigen bodem!”, aldus wethouder Bots.

Het boek vertelt het ‘verhaal van Valkenswaard’ aan de hand van verschillende onderwerpen en met verwijzing naar de cultuurhistorische plekken die er nog zijn. Een mooi naslagwerk dat ter hand kan worden genomen door een ieder die meer wil weten over Valkenswaard, de eerste bewoners, over het ontstaan van Borkel, de industrialisering, het ‘Bels lijntje’ en nog véél meer. Het boek is niet alleen informatief, maar de opgetekende historische kennis leert ons het Valkenswaard van nu beter te begrijpen. Bram Bots, wethouder toerisme en recreatie Dommelland en wethouder erfgoed: “Ik hoop van harte dat dit werk uitnodigt tot lezen. Dat het een stimulans mag zijn voor het bezoeken van de bijzondere cultuurhistorische plekken die onze gemeente rijk is, zowel voor onze eigen inwoners als voor bezoekers van buitenaf.” De canon is tot stand gekomen in opdracht van de gemeente.

Hier staan we voor

Wil Peels, één van de zeven bevlogen schrijvers, licht toe: “Met passie voor schrijven én de geschiedenis van Valkenswaard hebben we dit bijzondere boekwerk in negen maanden kunnen samenstellen. Dat is een prachtig resultaat, niet alleen voor Valkenswaard maar ook voor onszelf. Met deze canon laten we zien waar de heemkundekring voor staat. We werken in projectvorm, je kunt je zo in een apart project vastbijten als je interesse hebt. Iedereen is welkom. Er is nog genoeg te doen!”

Boekpresentatie bijwonen?

Voor wie graag bij de boekpresentatie aanwezig wil zijn op dinsdagavond 28 november 19.30 uur in de Hofnar, kan zich aanmelden tot 20 november via: dommelland@valkenswaard.nl . Ook is het boek te koop in de lobby na afloop van de presentatie. De boekpresentatie is van 20.00 tot 21.00 uur.

Verkrijgbaar

Het boek Canon van Valkenswaard is vanaf 29 november voor 19,95 euro verkrijgbaar bij Heemkundekring Weerderheem, VVV, Readshop De Boekenwaerd en bij Cadeauwinkel De Buren.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie