Luister
muziek
30 maart 2024 - 11:29
Deel dit artikel:

Dialectgroep presenteert spellingssysteem van Valkenswaards dialect

Henk Meeuwis presenteert namens dialectgroep ‘Honderd op nun Hohp’ uit Valkenswaard een spellingssysteem voor het Valkenswaardse dialect.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Valkenswaard24
Advertentie

Dialectgroep ‘Honderd op nun Hohp’ uit Valkenswaard heeft een sluitend systeem ontwikkeld voor het spellen van het Valkenswaardse dialect. De specifieke klanken van het dialect zijn allemaal voorzien van een unieke spellingswijze en gezamenlijk ondergebracht op een leesplankje, zoals in het Nederlands.

Alle facetten rondom het hoe en waarom van een leesplankje in het dialect, zullen worden toegelicht door Henk Meeuwis, die de toehoorders stapje voor stapje zal meenemen door de moeilijkheden en verrassende mogelijkheden van streektaalspelling. Iedereen die – om wat voor reden dan ook – geïnteresseerd is in het schrijven van dialectteksten, is van harte welkom. Ook wordt er in de loop van de presentatie ruimte geboden voor het stellen van vragen.

Yoïn van Spijk

"Met trots kunnen wij bovendien vermelden dat deze presentatie zal worden bijgewoond door de bekende taalkundige Yoïn van Spijk. Wij kijken in ieder geval al uit naar deze avond en we hopen op veel geïnteresseerden in ons mooie Brabantse dialect. Entree is gratis", zeggen Jolanda Cornelissen en Henk Meeuwis van de dialectgroep.

  • Wanneer: Woensdag 1 mei 2024
  • Waar: Het gebouw van buurtvereniging De Horizon, 5554 PA Amundsenstraat 5 (aan de zijde van de parkeervakken) in Valkenswaard
  • Tijd: De presentatie begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur

Belangstellenden verzoeken ze vriendelijk zich vooraf aan te melden via h.meeuwis2@hotmail.com. Dit kan tot en met maandag 29 april 2024.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie