Luister
muziek
20 Mei 2024 10:37
Deel dit artikel:

FOTO'S: Poncho's en paraplu's! Bezoekers AmeeZing trotseren slechte weer

Niet fijn, maar de mensen die er waren, lieten zich niet uit het park slaan door de bakken regen. AmeeZing Valkenswaard is zondagavond gewoon doorgezet, met veel paraplu’s en regenjassen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Donkere wolken pakken zich op de avond van Eerste Pinksterdag samen boven het centrum van Valkenswaard. In het Van Bestpark klinkt gezellige muziek uit de ontelbare speakers die verborgen zijn achter reclameborden van het immense podium. Bij de toegangscontrole is het niet druk, ondanks dat om kwart over zeven het eerste optreden gepland staat. Er bekruipt je een onbehaaglijk gevoel: zouden er wel belangstellenden zijn? Zal het optreden wel doorgaan?

Het water klettert

Gelukkig verschijnt de AmeeZing Highschool, de schoolband van Scholengemeenschap Were Di, op het grote podium, samen met enkele leerlingen van de school. Na het openingsnummer verwelkomt één van hen de trouwe supporters. “Wij vinden het heel leuk om hier al voor de tiende keer te mogen staan. Het tweede nummer wordt gezongen door een gastartiest die ook zong bij het Were Di Songfestival: Birk Wallinga.” Dan volgt de naam van de sponsor van dit specifieke lied en de muziek gaat weer los. Intussen klettert het water omlaag en steken meer en meer toeschouwers zich in plastic regenjassen. Zo wordt het ene na het andere nummer gepresenteerd, terwijl mondjesmaat mensen schuil zoeken onder de imposante bomen.

“Jullie optreden was méér dan de moeite waard”, zegt organisator Marton Wolterink na het laatste lied. “En dat jullie dit weer trotseren, dat zegt genoeg”, zo vervolgt hij, en vertelt over de examentijd, die het extra moeilijk maakte om hier op te treden. Patrick en Merel van het Were Di krijgen een ovatie, omdat ze het toch hebben kunnen verwezenlijken dat de band zich hier van haar beste kant liet horen en zien. En alle deelnemers worden verrast met zonnebloemen, volgens Marton een voorbode voor deze avond.

Dan volgt er nog een muzikale toegift van het jonge gezelschap. Tijdens een erg lange pauze van ruim vijfenveertig minuten worde de eerste pilsjes getapt. Voor de snackbars is nog geen belangstelling. Opvallend genoeg kijkt iedereen vrolijk. Ofwel in regentenue, ofwel onder een paraplu of onder de bomen: de sfeer is prima en het lijkt niemand iets uit te maken of het wel of niet regent.

Brabant

Dan verschijnt de tweede groep ten tonele zoals in het programma vermeld: het hoofdgerecht AmeeZing Valkenswaard Lekker Buiten met de fantastische AmeeZing Konzert Band. Michael Penders vraagt het publiek hoe het men hun stemmen is en vraagt even geduld vanwege een technische storing op het levensgrote scherm, waar de teksten één voor één moeten verschijnen. Enige ogenblikken later is de storing verholpen en wordt de draad opgepakt.

Michael complimenteert de aanwezigen die de regen trotseren. Het is beduidend drukker geworden op het festivalterrein en opnieuw zijn er ongeveer 1500 gasten die na een openingsstuk van de band het lied Brabant van Guus Meeuwis uit volle borst meezingen. Dat blijkt de juiste stemmingmaker voor deze Valkenswaardse avond. Bijna twintig songs staan op de rol om samen met de band door de wijk te laten klinken. Het varieert van De Engelbewaarder, Zij gelooft in mij, Stiekem en Country Roads tot YMCA. Het water op het podium weerspiegelt de zangeressen die voor de muzikanten staan.

Het Pinksterprogramma in het Van Bestpark mag een succes genoemd worden. Zeker organisatorisch en muzikaal. Dat op meer bezoekers gerekend mocht worden is voor de hand liggend. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie