Luister
muziek
19 Mei 2024 11:49
Deel dit artikel:

FOTO'S: Geweldige ambiance bij Concert in het Park in Valkenswaard

De weergoden waren het Concert in het Park op zaterdag 18 mei gunstig gezind: geen spatje regen. Misschien heeft vooraf menigeen gedacht om thuis te blijven. Desalniettemin hing er een geweldige sfeer tijdens het evenement.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Iets na half zeven druppelen de eerste bezoekers het festivalterrein binnen met een gekleurd polsbandje. Bij de diverse kassa’s is het rustig, de mensen van de tapkranen staan te wachten op wat komen gaat en de eerste taco’s en nachos worden verkocht. Even na half acht wordt het weekendevenement van 2024 geopend met de aankondiging van de zes optredens van Puur de Nijs, Monique Smit, Neil Diamond Memories Band, Frank van Etten, Dowwen Hèze Tribute Band als afsluiter rond middernacht René Karst. “We gaan een feestje bouwen”, en het eerste applaus is voor Tom, de dj die in de geluidstent de plaatjes draait ter opvulling van de stille momenten.

Trap af

Het concertpark komt wat voorzichtig in de stemming met muziek van Rob de Nijs. De speaker: “We zijn trots dat ze er zijn; u kunt ze allemaal meezingen, we zijn er allemaal mee geboren en groot geworden, uw aandacht voor Puur de Nijs.” Al gauw klinken melodieën als Ritme van de Eenzaamheid, Jan Klaassen en natuurlijk Malle Babbe.

Voor het podium blijft het leeg, de gasten lijken nog wat schuw. Maar als de eerste met bier gevulde trays worden gehaald, komt men wat meer los. Zeker als Monique Smit het podium betreedt, klinkt een luid applaus. Met haar lied Mooier dan Mooi, en daarna met Als je verliefd op een jongen bent, krijgt ze de bezoekers op haar hand. Om het publiek wat naar voren te trekken komt ze zelf van de podiumtrap. Selfies worden gemaakt, de polonaise wordt ingezet en even later zingt ze op podium over Rosanne. Bezoeker Niels mag naar boven komen en zingt met haar een duet.

Langzaam maar zeker komt er meer publiek en de tien man sterke Neil Diamond Memories Band komt steeds mooier in het licht te staan, aangezien het schemeriger begint te worden. Mede-organisator Marton denkt rond 21.00 uur dat er 1400 bezoekers op de been zijn, maar is er zeker van dat er vorig jaar meer belangstelling was. Van bovenaf is mooi te zien hoe schitterend het podium steeds weer verlicht wordt en dat de grootste groep bezoekers zich concentreert op het middenveld van het Van Bestpark. Kentucky Women schalt en is ver in de wijk nog duidelijk te horen.

Lampjes en aanstekers

Het leven van een zigeuner wordt gezongen door Frank Etten, terwijl bewakers bij de podiumtrap komen staan. Uit het publiek worden hem mobiele telefoons aangereikt met de bedoeling hem vanaf het podium een selfie te laten maken. Ondanks dat de schoonmaakploeg druk in de weer is, raakt het gras bezaaid met bekers en lege trays. De sfeer zit er goed in en je merkt dat de alcohol van de Pornstar Sprits en de Bacardi Cola hier en daar al een aardige rol begint te spelen. De Dowwen Hèze Tribute Band heeft een vol programma met songs als De Toe, En dan is ‘t mar Dom, IJzeren Thijs en De Lamp ging Oet. Als de toeschouwers wordt gevraagd om een telefoonlampje aan te doen of een aansteker te laten branden, komt er nauwelijks reactie. Marton loopt rond met een brede glimlach, als Dennis uit het publiek het podium op komt en kans krijgt door de microfoon zijn muzikale stem te laten horen. Zijn tonen zijn echter niet trefzeker meer op dit tijdstip.

René Karst mag het programma van deze avond afsluiten. De maan laat zich nog steeds tussen de wolken zien en ook Karst heeft succes met het lied Als de nacht Verdwijnt. De eerste gasten verlaten dan al het terrein. Niet iedereen zou nog over een witte streep kunnen lopen, maar de twee vrouwelijke agenten die per busje aan komen gereden, hoeven niet in actie te komen. Belichting en rookmachines zetten de tonen van de laatste artiest kracht bij. Jammer dat de weersvoorspellingen zo slecht waren, en fijn dat het toch nog weer allemaal meeviel met het weer. Op enkele balkons van omliggende appartementen zitten bewoners gezellig aan een glaasje whiskey of wijn en wordt gesnoept van toastjes met kaas. Zij hebben wel een jas aan, maar op het AmeeZing-terrein is een kort t-shirt vaak voldoende.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie