Luister
muziek
9 juni 2024 - 19:03
Deel dit artikel:

Duizenden euro's aan materiaal gestolen bij corsobuurtschap: 'Verzekering keert niets uit'

Buurtschap Hazestraat is slachtoffer geworden van een diefstal. De Valkenswaardse bloemencorsogroep vertelt dat er duizenden euro's aan (las)materiaal is gestolen uit hun werkplek. “De verzekering keert niets uit”, zeggen ze daarbij.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Volgens Buurtschap Hazestraat is er ongeveer 4.000 euro aan materiaal buitgemaakt door de dieven. "En de verzekering keert niets uit", zegt de groep die vorig jaar de grote winnaar werd van het bloemencorso in Valkenswaard.

"Na lang zoek- en speurwerk hebben we veel materialen kunnen vervangen", vertelt Buurtschap Hazestraat. Maar ze zijn nog op zoek naar materialen 'om er weer met volle kracht tegen aan te kunnen dit seizoen'. Het gaat om een boormachine, twee kleine slijptollen (125 millimeter) en twee decoupeerzagen. "Ben of ken jij iemand die dit nog heeft liggen of iets voor ons kan betekenen, stuur ons een persoonlijk bericht", roept Hazestraat op.

'Nest' is thema van Hazestraat dit jaar

Het vele materiaal heeft Buurtschap Hazestraat nodig om hun indrukwekkend corsowagen te maken. Op zondag 15 september 2024 moet die door de straten van Valkenswaard trekken. Hun thema is dit jaar 'Nest'. Hazestraat vertelt daarover: "Nest impliceert geborgenheid en bron voor nieuw leven. U ervaart kluwen van nesten in de Brabantse heide. Het leven bij daglicht waarin lentevogels fluiten wordt verstoord door duisternis waar verloren zielen door eeuwig dwalen en snakken naar de eigen wedergeboorte. Een kans voor een nieuw begin." Hieronder zie je de miniatuur van wat de wagen moet worden.

Buurtschap Hazestraat zoekt opslagruimte

Behalve materialen zoekt Buurtschap Hazestraat ook naar een nieuwe opslagruimte voor hun kratten met dahliaknollen. Dat vertelden ze eerder vandaag aan Valkenswaard24. Dit jaar stonden ze in de lege Mariakerk, maar vanwege bouwplannen moet voor de knollen een andere plek gezocht worden teneinde met het bloemencorso van 2025 ook weer mee te kunnen doen. "Vroeger was er sprake van één centraal bloemenveld voor iedere buurtschap. Maar sinds twaalf jaar hebben wij ons eigen perceel om bloemen te kweken", vertelden ze onder meer.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie