muziek
09 Oktober 2024 14:47
Deel dit artikel:

Appie Azmani wint wedstrijd voor VV De Valk met strafschop

Op speeldag drie heeft VV De Valk de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Tegen het hoog aangeschreven SC Susteren was de benutte penalty van Appie Azmani beslissend, maar kreeg VV De Valk nog legio kansen om de wedstrijd eerder in het slot te schieten.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Al snel moest VV De Valk een tegenvaller incasseren. Middenvelder Ferre Devos moest met opnieuw een blessure vroegtijdig het veld verlaten. Na een klein kwartier spelen werd SC Susteren als eerste dreigend. Een strakke voorzet van vleugelverdediger Sil Passage werd bijna ingekopt door Jules Visser.

In de twintigste minuut kreeg VV De Valk een strafschop na een overtreding op de sterk spelende Mauro van Houtum. Appie Azmani wist de strafschop binnen te schieten voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Nog geen twee minuten later kreeg Gideon Pieschel een grote kans op de snelle 2-0, maar zijn schot ging over het doel heen. Ook Luuk Broers wist een goede mogelijkheid niet tot doelpunt te promoveren. Vlak voor de rust kwam SC Susteren nog eenmaal gevaarlijk opzetten. Een venijnig schot van aanvaller Lars Toonen miste het doel maar net.

Gemiste penalty

Aan het begin van de tweede helft kreeg SC Susteren gelijk een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Een voorzet van Sil Passage bereikte Randy Grens, maar de aanvaller kopte net naast het doel. Vlak daarna werd Gideon Pieschel in het strafschopgebied onderuit gehaald door SC Susteren-doelman Raf Crommentuijn en wees scheidsrechter Bram van Dongen gedecideerd naar de strafschopstip. Ditmaal nam Gideon Pieschel de strafschop, maar zijn inzet werd knap uit de hoek getikt door doelman Raf Crommentuijn.

Legio mogelijkheden

Vlak daarna kregen wederom Gideon Pieschel en Evrim Karatas kansen op die zo felbegeerde tweede treffer, maar SC Susteren bleef in de wedstrijd. Invaller Wout Rutten kreeg halverwege de tweede helft in een bomvol strafschopgebied de kans om SC Susteren weer naast VV De Valk te schieten, maar verdediger Luc Steevens wist met attent verdedigend werk een doelpunt te voorkomen.

In de slotfase kreeg VV De Valk het nog erg lastig nadat Alberto Puts met twee gele kaarten voortijdig het veld moest verlaten. SC Susteren ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en kreeg eerst met invaller Puk Duut een goede kans, waar doelman Dennis Verhoeven een antwoord op had. In de ultieme slotfase leek een halve omhaal van Randy Grens alsnog de 1-1 te betekenen voor SC Susteren, maar met een waanzinnige redding behoedde Dennis Verhoeven ervoor dat VV De Valk nog puntverlies zou lijden.

Een mooie eerste overwinning van het seizoen voor VV De Valk op een sterk SC Susteren. Volgende week mag de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens afreizen naar het Zuid-Limburgse Genhout om het op te gaan nemen tegen mede promovendus GSV'28. Aftrap op sportpark Jean Nijsten is om 14.30 uur.