Luister
muziek
20 Oktober 2024 15:55
Deel dit artikel:

Zwemprogramma voor mensen met Parkinson en neurologische aandoeningen bij De Wedert

Sinds september biedt zwembad de Wedert in Valkenswaard iets bijzonders: AquaVitaal. Een uniek programma speciaal voor mensen met Parkinson, neurologische aandoeningen (onder meer MS), orthopedische klachten of degenen die eerder hydrotherapie hebben gevolgd.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

AquaVitaal is een laagdrempelig en veilig programma voor iedereen die op een verantwoorde en zelfstandige manier wil werken aan zijn of haar gezondheid, ook na een revalidatie of hydrotherapie. Het doel is om mensen te helpen weer zelfstandig te kunnen zwemmen en hun zwemvaardigheden uit te breiden. Ook kan dit unieke programma jou helpen door te stromen naar andere programma’s zoals Aquafit.

Voor wie?

AquaVitaal is speciaal ontwikkeld voor mensen met specifieke gezondheidsuitdagingen en staat open voor iedereen uit de gemeente. In een veilige omgeving werk je onder begeleiding van ervaren instructeurs aan jouw kracht, conditie en algehele gezondheid. Heb je nog een lopend behandeltraject? In dat geval is samenwerking met jouw behandelaar zeer gewenst.

Belangrijk om te weten is dat AquaVitaal geen vervanger voor een revalidatietraject is, maar een aanvulling erop.

Heb je nog actieve behandeldoelen? Dan kun je wellicht ook starten met hydrotherapie, in samenwerking met het Van Hoof Centrum voor therapie en gezondheid. Zodra je je revalidatiedoelen hebt bereikt, stroom je door naar AquaVitaal.

Waar en wanneer

Voordat je aan AquaVitaal begint, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hierin worden persoonlijke doelen besproken en hoe deze bereikt kunnen worden. De lessen vinden plaats op maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur bij zwembad De Wedert in Valkenswaard.

Kosten en aanmelden

Deelname aan AquaVitaal kan met een speciale rittenkaart van 10 lessen voor 85 euro. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan. Dan kan door een mail te sturen naar zwembad@valkenswaard.nl met vermelding van AquaVitaal. Dan wordt er spoedig contact met je opgenomen. Voor meer info kun je terecht bij de infobalie van zwembad De Wedert.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie