Luister
muziek
19 Oktober 2024 22:03
Deel dit artikel:

Gemeente Valkenswaard roept op: ‘Gebruik korven alleen voor bladafval, anders worden ze verwijderd’

De gemeente Valkenswaard benadrukt nog eens dat de korven die zij hebben geplaatst enkel te gebruiken zijn voor bladafval. De afgelopen jaren zagen medewerkers van de gemeente dat er toch veel snoeihout en ander groente-, fruit- en tuinafval in geleegd werd.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Medewerkers van de gemeente plaatsen vóór 25 oktober weer de bladkorven ofwel de bladverzamelcontainers op diverse locaties.

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van gemeentebomen en niet voor tuinafval (zoals snoeihout) of ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren.

In totaal plaatst de gemeente ook dit jaar ongeveer honderd bladkorven. De korven worden geplaatst in gemeentelijke groenstroken, op plaatsen waar ze geen overlast veroorzaken of gevaar opleveren voor het verkeer (trottoirs/fietspaden), of waar groot risico is voor vandalisme. Ze blijven staan totdat de bomen hun blad verloren hebben.

Ze worden op afroep geleegd. Zie je dus dat een bladcontainer in jouw straat vol is, maak dan even een melding via www.valkenswaard.nl/doorgeven (kies categorie ‘overige meldingen’) of de MijngemeenteApp. Je kunt eventueel ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente: 040-2083444. Na de melding wordt de bak zo spoedig mogelijk geleegd.

Alléén voor bladafval

Medewerkers van de gemeente zagen de afgelopen jaren dat de korven ook gevuld werden met snoeihout en ander groente-, fruit- en tuinafval van particulieren. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Vandaar deze oproep van de gemeente Valkenswaard: “Gebruik de korven alléén voor bladafval. Als herhaaldelijk blijkt dat een bladkorf vol zit met snoeihout, dan wordt deze verwijderd.”

Benieuwd waar de korf komt te staan in jouw buurt? Dat zie je HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie