Luister
muziek
25 juni 2020 - 13:20
Deel dit artikel:

Buitenbad De Wedert gaat open voor jeugd tot en met 12 jaar

Het buitenbad van De Wedert gaat weer open. Vanaf woensdag 1 juli mag jeugd tot en met 12 jaar er weer gebruik van maken. “Zeker in een periode dat veel mensen thuis blijven en niet op vakantie gaan, is het heel fijn dat we jeugd in Valkenswaard weer gebruik kunnen laten maken van ons fantastische buitenbad”, zegt wethouder Theo Geldens (Sport).

valkenswaard24
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Deze week opende De Wedert al de deuren voor vrij zwemmen in het binnenbad. Over het buitenbad bleef onduidelijkheid, maar daar is nu verandering in gebracht.

Het buitenbad is in de opstartfase alleen geopend voor jeugd tot en met 12 jaar onder begeleiding van 1 of 2 volwassenen. Wanneer de omstandigheden het toelaten, wordt de opening stapsgewijs uitgebreid.

Wethouder Geldens: “Het buitenbad kan alleen open wanneer we het verantwoord doen. Op warme dagen in voorgaande zomers waren er soms meer dan 4000 mensen. Dat is nu niet haalbaar wanneer we er voor moeten zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Jeugd tot en met 12 jaar hoeft geen afstand te houden, we zijn blij dat we deze groep nu toch kunnen laten zwemmen."

Kaarten online kopen
Om grip te houden op het aantal bezoekers vindt de kaartverloop alleen online plaats via de webshop. Hiermee worden wachtrijen voorkomen en zijn mensen er zeker van dat ze binnen kunnen komen. Per dag wordt, op de dag zelf, namelijk een maximum aantal van 750 kaarten verkocht.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie