Luister
muziek
6 augustus 2020 - 07:48
Deel dit artikel:

Ouderen genieten van accordeonmuziek en gezang van Luc Vaesen

Woensdagmiddag 14.00 uur: belangstellenden zitten klaar onder luifels en paraplu’s. Dan verschijnt bij het woonzorgcomplex aan de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard zanger Luc Vaesen met zijn hoge hoed, accordeon en huifkarretje. Al zingend trekt hij de kar achter zich aan richting De Zoete Inval, om het publiek te vermaken met liedjes van toen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Hermien Bakker is de voorzitster van Ledenservice ZuidZorg. “Wij organiseren allerlei activiteiten op het gebied van ontzorgen, ontspanning en financiële kortingen. We zijn helemaal losgekoppeld van ZuidZorg en hebben 36.000 leden. De bijeenkomsten die we gepland hebben, zoals voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en reisjes zijn allemaal afgelast. Om tóch iets voor de mensen te kunnen doen, laten we ze genieten van zanger Luc Vaesen”, vertelt ze.

Gratis meegenieten
Het personeel van De Zoete Inval zorgt dat de toeschouwers niks te kort komen. Een man in scootmobiel zit toch liever onder een boom en vertrekt naar het grasveld, terwijl Vaesen zijn volgende liedje inzet. Een voorbijganger stapt van zijn fiets en geniet gratis mee van de klanken van de entertainer. Eenmaal voor het terras zet Vaesen Que sera sera in en iedereen zingt uit volle borst het refrein mee.

Meedeinen
Twee medewerkers van Zuidzorg leggen uit dat de zanger ook in Geldrop voor de leden heeft gezongen, in Best en in Eindhoven en dat er nog verschillende optredens gepland staan. “We hebben gezien dat hier veel leden van ons wonen. Iedereen is voor vanmiddag uitgenodigd en ook leden uit de omgeving hebben we gemeld dat ze welkom zijn”, zeggen de medewerkers.

Het optreden doet de ouderen zichtbaar deugd, niet alleen op het terras, maar ook vanaf enkele balkons waar bewoners staan mee te deinen met de bekende melodieën.

Thuis heb ik nog een ansichtkaart is het volgende liedje terwijl Gerrie van Asten-Velter van de ledenraad iedereen in Valkenswaard aanspoort om de site van Ledenservice Zuidzorg eens te bekijken. “Het is zeer zeker de moeite waard om te zien wat we voor de mensen kunnen betekenen”, vertelt ze en de volgende melodie van Luc Vaesen klinkt door tot aan het winkelcentrum aan de overkant van de weg.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie