Luister
Live
2 oktober 2020 - 20:32
Deel dit artikel:

WK Vierspannen in Valkenswaard afgelast: 'Besluit van gemeente keihard aangekomen'

Het WK Vierspannen, dat volgende week in Valkenswaard zou plaatsvinden, is afgelast vanwege de nieuwe corona-ontwikkelingen. De organisatie heeft overleg gevoerd met de gemeente en alle mogelijkheden afgewogen. Hierna heeft de burgemeester besloten om de bestaande vergunning in te trekken.

valkenswaard24 / - • Beeld - Evert Meijs

De organisatie had tot vandaag toestemming en de benodigde vergunningen om het WK door te laten gaan. Aan alle voorwaarden was voldaan en alles was gericht op een veilige wedstrijd zonder publiek binnen de geldende wet- en regelgeving.

De organisatie van Driving Valkenswaard International (DVI) zegt diep teleurgesteld te zijn. Zij wilde ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, laten zien dat het mogelijk is om deze mooie sport ook in wedstrijdverband te beoefenen. "De organisatie heeft veel werk verzet uit liefde voor de vierspansport. Alles stond klaar voor een veilig WK dat aan alle eisen voldeed en vergunningen waren geregeld. Dit besluit van de gemeente is keihard aangekomen", zegt DVI.

'Foutieve berichtgeving'
De organisatie gaat ook nog in op de berichtgeving in de media de afgelopen tijd. "De foutieve berichtgeving in de media over de vergunning heeft bovendien niet geholpen bij de beeldvorming over de wedstrijd", zegt DVI in een persbericht. "Daarbij hebben de negatieve uitlatingen van met name enkele Nederlandse rijders jegens de organisatie onze positie geschaad. Dat is zuur en komt de vierspansport niet ten goede."

Volksgezondheid gaat voor
Technisch Directeur van de KNHS Iris Boelhouwer is ook teleurgesteld dat het evenement niet door kan gaan. “Wij hadden ons verheugd op een mooi evenement en spannende sport in deze moeilijke tijd. Dat het nu op het laatste moment toch niet kan is uiteraard een enorme teleurstelling, maar de volksgezondheid gaat voor. Als de daarvoor verantwoordelijke personen het gevoel hebben dat ze de veiligheid en/of gezondheid van de bevolking niet kunnen borgen dan rest ze geen andere keus dan het annuleren van het evenement.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug