27 oktober 2020 - 06:03
Deel dit artikel:

EET met je hart: steun horeca én eenzame ouderen in Valkenswaard

Met de campagne EET met je hart van stichting Met je hart wordt jaarlijks geld opgehaald om structurele ontmoetingen in de horeca te realiseren voor kwetsbare ouderen die kampen met gevoelens van eenzaamheid. “In coronatijd is de groep eenzame ouderen verdubbeld. Wij zien dat ouderen sterven aan hun eenzaamheid en onze ontmoetingen en acties zijn nu belangrijker dan ooit”, aldus founder Babs van Geel.

valkenswaard24 / - • Beeld - Stichting met je hart in 2018

“Daarom gaan we dit jaar opnieuw campagne voeren van 1 tot en met 31 december om eenzaamheid bij ouderen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk euro’s op te halen.” Met je hart Valkenswaard roept inwoners al twee jaar op om vanaf 1 november zes weken lang één euro te doneren wanneer zij eten (kopen) in restaurants of foodwinkels die zich hebben verbonden aan de EET met je hart-campagne. ‘Help eenzame ouderen én de horeca’, is de oproep dít jaar.

Steun
Omdat de horeca gesloten is, start de campagne dit jaar op 1 december. “De horeca is belangrijk voor Met je hart, omdat we daar onze ontmoetingen organiseren. Wij roepen dan ook iedereen op om de horeca te steunen waar dat kan”, aldus Ilse Staals, coördinator van Met je hart Valkenswaard. “Zowel de horeca als de Met je hart ontmoetingen staan in tijden van corona onder druk en gevoelens van eenzaamheid nemen alleen maar toe. Wij zorgen ervoor dat ouderen niet alleen komen te staan, dat ze ondanks alles in contact blijven. Waar het kan wordt de horeca hierbij betrokken en zodra ontmoeten weer mogelijk is, brengen wij mensen met ons hart weer bij elkaar”.

Verzachten van eenzaamheid
Met je hart Valkenswaard zijn dagelijks bezig met het verzachten van eenzaamheid onder ouderen. “Nu fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn, zijn er tal van andere manieren waarop we voor deze ouderen van betekenis zijn”, vertelt Ilse. “Jaarlijks zorgt de EET met je hart campagne niet alleen voor financiële middelen die wij in Valkenswaard besteden, maar ook voor nieuwe vrijwilligers die geïnspireerd raken en opstaan tegen eenzaamheid.”

Op de website zijn de restaurants en winkels te vinden die meedoen met EET met je hart. Wil jij je ook inzetten voor de campagne, neem dan contact op via Ilse.staals@metjehart.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug