Luister
muziek
7 januari 2021 - 14:05
Deel dit artikel:

De Hofnar organiseert groots Valkenswaards online theaterfestival

De Hofnar start 2021 met frisse zin de virtuele versie van het jaarlijkse Winter Val-Val-D’rie. Geen gezellig samenzijn, geen ontmoeting in het theater maar wél genieten van mooie lokale Valkenswaardse optredens.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Het gratis virtuele festival gaat plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 januari en bevat een mix van voorstellingen, muzikale optredens en workshops voor jong en oud. Het programma is alleen online te volgen, omdat door de huidige coronamaatregelen geen publiek is toegestaan in theaters.

Tientallen verplaatste voorstellingen, artiesten op zoek naar een andere baan en lokale bands en harmonieën die het optreden zo missen. “We gaan het er niet meer over hebben. Vanaf nu kijken we alleen nog maar vooruit”, zegt Paul L’Herminez, directeur van Theater De Hofnar.

Eenzaamheid tegengaan
“Door toch iéts te organiseren hopen we Valkenswaard een weekend lang theater in de woonkamers te brengen. We horen van veel vaste gasten dat ze het theater en het samenkomen in De Hofnar zo ontzettend missen.” Het tegengaan van eenzaamheid zal dit weekend centraal staan en we hopen hiermee de inwoners van Valkenswaard even af te leiden van de donkere winterdagen in januari. Daarnaast wil De Hofnar de lokale artiesten een hart onder de riem steken die het optreden en het samen theatermaken zo missen.

Programma
Het programma start op zaterdag 23 januari vroeg in de avond met een TikTok-dansworkshop verzorgd door Dansschool UCDance. Daarna kun je heerlijk meelallen in je eigen woonkamer (want daar mag dat nog wel) met Heul Valkenswird zingt. Twee steengoede Valkenswaardse bands zorgen voor een saterdaynight-fever waarna de echte nachtdieren thuis los kunnen gaan bij een heerlijk DJ programma.

Zondagochtend mag je weer vroeg uit de veren terwijl de kleinste theaterfans interactief mee kunnen doen aan het Potten en Pannenconcert, verzorgd door Bart Wernaart. Het programma op de zondagochtend is rijkelijk gevuld met muziek- en dansworkshops van het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) en Dansstudio La Toja.

In de middag kun je luisteren naar bijzondere Valkenswaardse verhalen tijdens Valkenswaard verhaalt. Het programma wordt afgesloten met een optreden van Neil en Chelsea Foreman. Gedurende het hele weekend kun je je favoriete nummer aanvragen in de speciale ingerichte studio van ‘Radio Karantino’, waar cabaretier Jules Keeris het weekend omlijst. Ook is het mogelijk om de innerlijke mens te verwennen met het Valkenswaards (culinaire)talent. Want terwijl je online het gratis festival bekijkt, kun je eten en drinken bestellen bij Willem II Burgers & Bier op de Statie of genieten van bourgondische lekkernijen van Hans Adriaans.

Minitheater in je woonkamer
Dus bekijk het lekker positief en maak van je woonkamer een minitheater. Want in je woonkamer, met je eigen gezin en bubbel kan héél veel wel. Het festival is alleen online te zien via www.hofnar.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie