Luister
Live
22 februari 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Love is in the air: ceremoniemeester gevraagd met vliegers in Borkel

Het huwelijksaanzoek is al anderhalf jaar geleden geweest, maar de vraag aan de ceremoniemeester voor de bruiloft van Martijn en Annelies uit Dommelen, gebeurde dit weekend op een ludieke manier.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Bernice Dings

Door corona werd het huwelijk in mei 2020 uitgesteld. Maar in juni van dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren. Organisator van het Vliegerfestival Valkenswaard, Martijn Vermeulen, en zijn vriendin Annelies van Lieshout gaan trouwen. Ze hebben hun vriend en mede-vliegeraar Maikel van Stiphout gevraagd om ceremoniemeester te zijn. En hij zei ‘ja’!

Valkenswaard24 kwam dit weekend met dit mooie lenteweer, toen iedereen eropuit trok, er bij uit op een weiland in Borkel, waar de vrienden hun kites opgelaten hadden. Maikel is geen onbekende, we hebben hem namelijk al eens geïnterviewd, waarin zijn hobby vliegeren ook ter sprake kwam.

Ontmoeting
Terug naar het aanstaande bruidspaar. Want die zijn ook geen vreemden voor vele Valkenswaardenaren. Als je vroeger op stap ging in de Senaat, grote kans dat Martijn je jas heeft aangepakt, aangezien hij daar in de garderobe werkte. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde is hij nu productieplanner bij Wilvo Metaalbewerking.

Zijn verloofde Annelies werkt als kok bij restaurant De Heerlijkheid en heeft menigeen in Valkenswaard dus ooit een diner bereidt. Of lunches, high tea’s en tapas-achtige gerechten, die ook nu in deze tijd besteld kunnen worden.

Ze ontmoetten elkaar in restaurant ‘Brabants Genot’ in Waalre, waar ze allebei werkten. Annelies in de keuken, Martijn in de bediening. Ze werden echter niet meteen een koppel. Door ander werk raakten ze elkaar uit het oog, maar kwamen een jaar later elkaar weer tegen op een feest. Toen was het raak.

Vliegerfestival Valkenswaard
Niet alleen hun huwelijk werd uitgesteld, ook het Vliegerfestival dat eigenlijk in oktober in Borkel zou plaatsvinden, is op de langere baan geschoven. Het kleurrijke festival dat niet alleen vliegeraars uit heel Europa aantrekt, maar ook heel veel bezoekers. En dat is het heikele punt. De deelnemers staan logischerwijs voldoende uit elkaar, maar het aantal bezoekers kan lastiger te handelen zijn. En zonder publiek is de sfeer toch echt anders.

Op afstand is er zondag door een aantal fietsers, wandelaars en automobilisten wel genoten van het bijzondere moment.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug