Luister
muziek
22 maart 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

PvdA Valkenswaard wil opheldering over verdwijnen vaccinatielocatie

De PvdA in Valkenswaard is verrast door de berichtgeving dat alle vaccinatielocaties buiten Eindhoven en Helmond geschrapt worden. "Na eerder trots te zijn dat Valkenswaard een locatie zou krijgen, overheerst nu de teleurstelling", stellen ze.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - GGD Brabant-Zuidoost
Advertentie

Alles was georganiseerd en zelfs scholen weken al uit naar een andere gymlocatie. De PvdA wil opheldering over dit besluit en ook weten of de GGD alle gemaakte kosten gaat betalen.

Lange tijd leek het dat Valkenswaard een vaccinatielocatie zou krijgen. In korte tijd is alles georganiseerd en klaargezet. Fractievoorzitter van de PvdA Henk Jonkers is verrast: “Na een week staat de gele bewegwijzering in Dommelen `Vaccinatie locatie Valkenswaard` linksaf. Dan na drie weken radiostilte vrijdag het bericht dat het allemaal voor niets is geweest. Alles wordt geannuleerd.”

Verder zeggen ze: "Het lijkt erop dat alle inzet voor niets is geweest. Ook het vervoeren van kinderen met bussen om elders te kunnen gymmen was achteraf dus niet nodig." Henk Jonkers: “Er zijn daardoor ook kosten gemaakt door de gemeente en mogelijk andere organisaties. Wij verwachten dat deze geheel worden vergoed door de GGD. Maar los daarvan is het natuurlijk allemaal weggegooide moeite, zonde.”

De PvdA wil daarom aanstaande donderdag tijdens de raadsvergadering antwoorden van het college.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie