Luister
muziek
25 maart 2021 - 09:45
Deel dit artikel:

Were Di doneert tafels en stoelen aan stichting Wanda in Sierre Leone

Were Di doneerde onlangs alle stoelen en tafels aan Stichting Wanda, die door nieuw meubilair voor het Gebouw Brugklas/WD3 overbodig zijn geworden.

valkenswaard24
  / Were Di
Advertentie

"Het onderwijs biedt hen zoveel kans op een betere toekomst en ze voelen dat heel sterk dat ze daar een onderdeel van zijn. De leerlingen willen er aan bijdragen en ook de omgeving floreert daar bij", vertelt Josephine, oprichtster van stichting Wanda. Zij bezocht afgelopen december de ITI, Institute for Technical Innovation, een vakopleidingsinstituut in Dia, Sierra Leone. Haar Stichting Wanda zette met hulp van plaatselijke organisaties, in 2003 een basisschool op in Sierra Leone. Een school voor voortgezet onderwijs volgde zo’n zes jaar daarna.

Nu wordt er een school voor MBO gebouwd. Studenten zijn er al. De leerlingen die de afgelopen jaren de vooropleidingen goed afgerond hebben of er nog mee bezig zijn, willen natuurlijk verder. Maar de nieuwe lokalen moeten nog gevuld worden.

Onzeker
Onlangs doneerde Were Di aan stichting Wanda alle stoelen en tafels die door nieuw meubilair voor het Gebouw Brugklas/WD3 overbodig zijn geworden. Want ook medewerkers en leerlingen van Were Di beseffen dat de kansen en vooruitzichten van jongeren in West-Afrika veel onzekerder zijn. "In Sierra Leone kunnen ze niet zomaar terugvallen op hulp, zoals we dat hier kunnen.”

Er blijven natuurlijk wensen. Ook de digitale weg is nog nagenoeg ontoegankelijk in Dia. Voor de school zijn betere Wi-Fi-verbindingen en versterkers nodig. Wil je bijdragen aan de ITI, institute for technical innovation in Dia? Stichting Wanda heeft ANBI-status, waardoor jouw gift aftrekbaar is van de belastingen. Kun je materialen schenken, ook dan hoort de stichting graag van je.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie